boyun


Results for "boyun"

Meteorological Glossary

KOL/BOYUN SAHASI

(Meteorological Glossary) :
(SADDLE) [i]Kol sahası yerine kullanılan terim. Kol sahası, iki yüksek arasında kalan alçak basınç sahasını tanımlamak için kullanılır. İki yüksek basınç arasında kalmış olan alçak basınç sahasında düzenli bir basınç dağılımı, önemsiz bir gradyan, zayıf rüzgar, sakin hava, az veya parçalı bulutlu bir hava vardır. Özellikle yaz günleri öğle saatlerinden sonra zaman zaman oraj görülebilir.
Dream Dictionary of Phrase

BOYUN

(Dream Dictionary of Phrase) :
Boyun, her türlü emanete; Kılın boyun işin üstesinden gelmeye, emanete riayet etmeye, İnce boyun acze ve emanete ihanet etmeye, Boyna yılan, urgan vs. sarıldığını görmek malın zekatını vermemeye, Boynun kılıç vs. ile vurulması hasta için şifa bulmaya, sııkıntıda olan için bundan kurtulmaya, borlu için borcu ödemeye, esir yahut tutsak için bundan kurtulmaya, Boynun güzel ve vücuda uyumlu olarak görülmesi emin kimseye, Boyundaki yara ve çıban maddi ve manevi bir vazifede aksaklık yapıldığına, Kadın ve çocuk boynu gerdanlık ve diğer takılara, Boyna asılan levha vs. zimmette olan emanetten dolayı ceza görmeye, Boynuna demir halka yahut zincir vurulduğunu görmek haram mal kazanmaya, İki elinin boynuna bağlanmış görmek cimriliğe, bir elinin zincirle boynunabağlanması eline geçecek malın iki defa zekatını vermemeye,elin boynuna bağlanması günahtan men edilmeye, Boyuna ayet veya Kur'an-ı Kerim asılması din güzelliğine delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Gerdanlık.)
Dream Dictionary of Phrase

BOYUNA SARILMAK

(Dream Dictionary of Phrase) :
Bakınız; Sarılmak.
Dream Dictionary of Phrase

BOYUNBAĞI

(Dream Dictionary of Phrase) :
Kıravat ve her çeşit boyunbağı kişinin üzerinde biriken borç ve görevlere delalet eder.
Dream Dictionary of Phrase

BOYUNDURUK

(Dream Dictionary of Phrase) :
Koşum hayvanlarına takılan boyunduruğu görmek bolluk ve berekete, Sabit bir işte çalışanlar için bunun devam edeceğine ; Yapılarda kullanılan boyunduruk (atkı) insana destek veren kişi ya da dünyalığa; Bir kimsenin yahut bölgenin borunduruk (tahakküm) alltına girdiğini görmek geçici sıkıntıya delalet eder.