börek


Results for "börek"

Recipes Glossary

HAMUR İŞİ-ÇABUK BÖREK

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 ekmek hamuru 1. Bir kaşık yağ ile ince çentilmiş(fırından) soğan ateşte hafifçe250 gram orta yağlı pembeleştirilir. Üzerine kıymakıyma, 2 soğan katılır, kıymanın rengi değişinceye1 bardak çiçek yağı kadar beraberce kavrulur. Üzerine1 küçük demet kıyılmış maydanoz ve tuz serpilir,maydanoz, yeterince karıştırılır. Soğumaya bırakılır.tuz, karabiber 2. Fırından alınan ekmeklik hamur,yumurtadan küçük parçalara bölünür,bezeler yapılır.3. Merdane ile açılan hamurlarınortalarına harç konarak kapatılır.4. Puf böreğine benzeyen bu hamurlarkızgın çiçek yağında iki tarafı nargibi oluncaya kadar kızartılır. Yağısüzülür, tabaklara alınarak servisyapılır.
Recipes Glossary

HAMUR İŞİ-ÇİĞ BÖREK

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI4 su bardağı elenmiş 1. Evvelâ içi şöyle hazırlanır; ikiun, baş soğan ve domatesler rendelenir,Yeterince tuz, taze biberler ince olarak doğranır,İçi için: kıyma, tuz, maydanoz, karabiber ve350 gram kıyma az bir su ilâvesiyle koyu bir2 soğan, 2 domates bulamaç yapılır.2-3 taze biber 2. Hamuru, un, tuz ve su ilavesiyleKıyılmış maydanoz, yoğrulur. Kulak memesikarabiber yumuşaklığından biraz daha katıcaKızartmak için: 2 su tutulur. Üzerine nemli bir bezbardağı örtülür, yirmi dakika kadarçiçek yağı bekletilir.3. Dinlenen bu hamurdan, cevizdenbiraz büyükçe hamurlar alarakbezeler yapılır. Bu bezelerden unserpilmek suretiyle oklava ile bıçaksırtı kalınlığında daire şeklindeyufkalar açılır.4. Açılmış yufkaların içinehazırlanan içten koyup kenarlarıparmak uçları ile bastırılır,tırtıllı rulet ile kesilerek yarımay şekli verilir. Kızgın yağda heriki tarafı kızartılır. Sıcak olarakservis yapılır.NOT:Saç Böreği:Bu börek, börek haline getirildiktensonra alt ve üstüne hafif yağsürerek altında ateş olan saçüzerinde de pişirilir. Burduryöresinde her evde odun ateşiüzerinde pişirirler. Buna "SaçBöreği" denir. Sıcak olarak tazeüzümle bağ aralarında yapıp yerlerki pek nefis olur. Şekil olarak dörtköşe de olabilir.
Recipes Glossary

HAMUR İŞİ-HAZIR YUFKADAN BÖREKLER

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI4 adet hazır yufka 1- Bir bardak zeytinyağı ile bir(750 gram) bardak yoğurt iyice karıştırılır.1 bardak zeytinyağı Üzerine üç yumurta kırılır, tahta1 bardak yoğurt kaşıkla yine iyice çırpılır.3 yumurta 2- Yağlanmış 30-35 santim çapındaİçi için; Arzuya göre bir tepsiye evvela ilk yufka tepsiherhangi biri kenarlarından taşacak şekilde olduğu(Kıymalı, peynirli, gibi parçalanmadan serilir. Üzerinepatatesli, ıspanaklı yağlı harçtan üç kaşık gezdirilir.vb.). Kaşığın tersiyle yufkanınkenarlarına kadar her tarafına yağlıharç sürülür. Taşan kısım öylecebırakılır. İkinci yufka münasipşekilde parçalanır, ilk yufkaüzerine kırışıklar yapılarakdöşenir. Yine üç kaşık yağlı harçlayufkanın her tarafı sıvanır.Dördüncü yufka evvela tepsiye görebölünür, kalan kenarlar tepsiyeyerleştirilir. Yağlanır, tepsiyegöre olan parça düz olarak yufkalarüzerine kapatılır. Üzerine yine üçkaşık yağlı harç dökülür, yufkanınher tarafına sürülür. İlk konanyufkanın taşan kısımları tepsiyedoğru devrilir, elle hafifçe basarakyerleştirilir. Kalan yağlı harçtepsiye dökülür ve kaşığın tersiyleyayılır.3- Tepsi hemen fırına verilir,pişirilir, fırından alınır. Ondakika sonra alt üst edilir. Birazdaha soğutulur ve istenilen şekildekesilir.NOT:Hazır yufkalar genellikle tuzluolurlar. Konacak iç tuzsuz ise aztuz konur. Peynir gibi biraz tuzluise hiç tuz konmaz.
Recipes Glossary

HAMUR İŞİ-TON BALIKLI VE MISIRLI BÖREK

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI75 gr. broccoli 1. Broccoliyi biraz tuzlu suda 325 gr. (1,5 çorba dakika haşlayın. Suyunu süzün vekaşığından biraz soğuk sudan geçirdikten sonrafazla) kurumaya bırakın. Yağı bir sos25 gr. (3 çorba kabında eritin, unu ekleyerek 1kaşığından biraz dakika pişirin ve ateşten alın. Sütüfazla) un ekledikten sonra 3 dakika daha300 ml. (1,5 su karıştırarak pişirin.bardağı) süt 2. Ateşten aldıktan sonra karışıma50 gr. taze kaşar rendelenmiş peynir, ton balığı,100 gr. ton balığı mısır, broccoli, tuz ve karabiberi150 gr. mısır de ekleyip soğumaya bırakın. MilföyTuz ve karabiber hamurunu 23 cm.'lik karelere kesin.450 gr. milföy hamuru Uçlarına çırpılmış yumurta sürdüktensonra hazırladığınız karışımı1tane çırpılmış hamurlara eşit olarak bölüp, kareyumurta şeklinde kapatın.3. Hamurların üstüne çırpılmışyumurta sürdükten sonra 200derecelik fırında 20-25 dakikapişirin. Sıcak servis yapın.
Turkish - English dictionary

börek

(Turkish - English dictionary) :
flaky pastry filled with thin layers of a food (usually cheese or cooked ground beef).