cena


Results for "cena"

Islamic Glossary

CENÂBET

(Islamic Glossary) :
Cünüplük. Gusül (boy abdesti) almayı gerektiren durum. (Bkz. Cünüb)Soğuk, sıcak dedin abdest almadın,Dünyâya daldın, namaz kılmadın.Cenâbet gezip gusül etmedin,Derse Allah, sen ne cevap verirsin?(M. Sıddîk bin Saîd)
Islamic Glossary

CENÂZE

(Islamic Glossary) :
Ölü.Acele etmek şeytandandır. Beş şey bundan müstesnâdır. Kızını evlendirmek, borcunuödemek, cenâze hizmetlerini çabuk yapmak, misâfiri doyurmak, bir günâh işleyince derhaltövbe etmek. (Hadîs-i şerîf-Eşi'at-ül-Lemeât)Cenâzeyi kırk adım taşıyanın kırk büyük günâhı affolur. (Hadîs-işerîf-Künûz-üd-Dekâik)Cenâzeye ve cenâze çıkan yere siyah örtü örtmek ve siyah giyinmek câiz değildir. (KâdıHindî)
Islamic Glossary

ZÜLCENÂHAYN

(Islamic Glossary) :
"İki kanatlı" mânâsına hem ilim hem de mârifette (tasavvufta) yüksek dereceye ulaşmış olanâlimlere verilen lakab (isim).Mürşid-i kâmiller, ictihâd derecesinde yüksek âlim oldukları için, hem zâhirî ilimlerde vehem de tasavvufta derin ilim sâhibidirler, yâni zülcenâhayndırlar. (İmâm-ı Rabbânî)
English - Turkish Dictionary

mercenary

(English - Turkish Dictionary) :
s. 1. kâr gözeten, çıkarcı, paragöz. 2. (yabancı orduda hizmet eden) paralı (asker). i. (yabancı orduda hizmet eden) paralı asker.
English - Turkish Dictionary

scenario

(English - Turkish Dictionary) :
i. senaryo.