dalgalı


Results for "dalgalı"

Dictionary of Economics

DALGALI DÖVİZ KURU SİSTEMİ

(Dictionary of Economics) :
Ulusal paranın değerinin serbest piyasada döviz arz ve talebine göre belirlendiği sistemdir. Dalgalı döviz kuru sisteminin iki biçimi vardır: Serbest ve Gözetimli Dalgalanma. Serbest Dalgalanmada hiçbir kamu müdahelesi söz konusu değildir. Gözetimli Dalgalanma ise gözetimin amacına göre iki şekilde uygulanır: Gözetim kısa süreli ise "temiz dalgalanma", ülkenin uluslararası ticaretteki yerini iyileştirmek için ise "kirli dalgalanma"dır.
Meteorological Glossary

DALGALI BULUTLAR

(Meteorological Glossary) :
(BILLOW CLOUDS) [i]Farklı yoğunluk ve farklı sıcaklıklara sahip hava tabakaları arasında yerde oluşan süreksizlikten kaynaklanan dalga hareketi sonucunda oluşan bulut. Bu kavram zaman zaman dalgalı bulutlar için de kullanılır.
Meteorological Glossary

UNDULATUS/DALGALI

(Meteorological Glossary) :
(UNDULATUS) [s]Latince'de 'dalgalı' anlamına gelen ve bulutları nitelemede kullanılan kelime. Denizde birbiri peşi sıra gelen paralel dalgalara benzeyen bulut tabakası için kullanılan terim.
Turkish - English dictionary

dalgalı

(Turkish - English dictionary) :
1. wavy, full of waves; rough (water); undulating. 2. wavy or waved (hair). 3. corrugated (metal). 4. watered, moiréd. 5. phys. alternating. 6. path. undulant. akım phys. alternating current. akım üreteci elec. alternator. borç fin. floating debt.
Welder Dictionary TR - Eng

dalgalı

(Welder Dictionary TR - Eng) :
wave