demir


Results for "demir"

Nautical Dictionary

GÖZ DEMİRİ

(Nautical Dictionary) :
Bir gemide kullanılan ana demirler
Nautical Dictionary

DENİZ DEMİRİ

(Nautical Dictionary) :
Denizde ve rüzgarda hareketsiz kalan teknenin dalgalar borda vermemesi için baştan veya kıçtan denize attıkları koni şeklindeki branda torba.
Dream Dictionary of Phrase

DEMİR

(Dream Dictionary of Phrase) :
Güç ve kuvvete, mal ve mülke; Demirre istediği şekli kolaylıkla vermek zorlukların üstesinden gelmeye, Demiri dişiyle çiğnemek zorlu bir topluluğa zarar vermeye, Demiri ekmeğe katık yapıp yemek her halükarda başarıya, kurtuluşa ve zafer bulmaya, Demiri eeritmek halkın diline düşmeye, Demirden mamül eşya menfaate, Demir yığını bir kadından arzu ettiği şeye nail olmaya delalet eder
Dream Dictionary of Phrase

DEMİRCİ

(Dream Dictionary of Phrase) :
Bilinmeyen demirci büyük bir sultana, Bilinen demirci güçlü, becerikli, heybetli kimseye, Demirci Azrail Aleyhisselama, Demirciye uğramak bir sıkıntıya düşmeye, Demirci olduğunu görmek güce, mülk sahibi olmaya, Üstü başı kirli ve katran suratlı demirciniin dükkanına girip, onun yanına oturmak azabı gerektirecek işler yapmaya; Demirci ocağını sönük görmek üzüntü ve kedere, akkor halinde görmek rızka delalet eder.
Plants Glossary

Demirhindi

(Plants Glossary) :
(Tamarindearinde / Tamarinier / Tamarind / Tamarin / Tamarindus indica / Pulpa tamarindorum cruda ) Hindistan ve tropikal bölgelerde yetisen, yayik dalli boyu 20-25 metreye ulasan sicak iklim agacidir. Anayurdunun Habesistan oldugu tahmin edilmekte ise de bugün bütün tropikal bölgelerde yetismektedir. Çiçek açtigi zaman çok güzel bir görünümü oldugundan yetistigi bölgelerde, yol kenarlarina park ve bahçelere dikilir. Çiçekleri sari veya kirmizi renkte olup, dallarin ucunda salkim seklinde bulunurlar. Meyveleri 20 cm civarinda, kahverengi, çok tohumlu olup, olgunlasinca açilmazlar. Gövde kismi tahta isleri ve oymacilikta kullanilir.Türkiye'de yetistigi yerler: Güney bölgelerde yetisir. Kullanildigi yerler: Yapraklari kaynatilarak elde edilen suyu solucan düsürmede ilâç olarak kullanilir. Meyvelerinden ise ilâç yapiminda istifâde edilir. Meyvenin bilesiminde elma asidi, sitrik asit, asetik asit, seker ve pektin bulunur. Tibbî kullanilmasinin disinda seker ve tatlicilikta ve vücuda serinlik ve rahatlik verdigi için serbet olarak kullanilir. Ayrica, susuzlugu giderici, ve müshil etkileri de bilinmektedir.