diken


Results for "diken"

Turkish - Turkish dictionary

DİKEN

(Turkish - Turkish dictionary) :
is. 1. Bazı bitkilerin üzerinde ve bazı hayvanların derisinde bulunan sert, ucu sivri ve batıcı çıkıntılardan her biri.
Dream Dictionary of Phrase

DEVEDİKENİ

(Dream Dictionary of Phrase) :
İnkarcının iman etmesine, günahkarın tövbesine, üzüntüden kurtulmaya, borcu ödemeye delalet eder.
Dream Dictionary of Phrase

DİKEN

(Dream Dictionary of Phrase) :
Kaba ve sert yapılı insana, yeni ve yanlış inanç ve düşünce taraftarı kimseye, Diken üzerinde oturmak tedirgin eden duruma, dikenin üzerine doğru çekilmek borcu olanlarca baskı altında tutulmaya, Diken din ve dünyaya yarar ilmi olmayan cahil kimseye, Dikken, muhafıza, koruma görevlisine delalet eder.
Plants Glossary

Akdiken

(Plants Glossary) :
(Gemeiner Kreuzdorn / Nerprun Alaterne / Common Buckthorn) Mayis-haziran aylarinda, sari-yesil renkli, küçük çiçekler açan bodur bir agaç. Orman ve koru kenarlarinda bulunur. Dallari karsilikli, uçlari diken halindedir. Yapraklari karsilikli ve saplidir. Çiçekler küçük demetler halinde bir araya toplanmistir. Küre seklinde ve bezelye büyüklügündeki meyvasi evvela yesil, olgunlukta morumsu-siyah renk alir.Türkiye'de yetistigi yerler: Bolu ve Trabzon civari.Kullanildigi yerler: Bitkinin kullanilan kismi taze meyvalaridir. Meyvelerinde yag, renkli maddeler, seker ve glikoz vardir. Iyi bir müshildir. Surubu yapilir. Müshil ilaci olarak kullanilir. Bunlardan baska meyvelerinen yesil bir boya da hazirlanir. Memleketimizde yetismekte olan bir Akdiken çesidi de "Cehri" adiyla anilir. Bu cins sadece memleketimizde yetisir.
Plants Glossary

Devedikeni

(Plants Glossary) :
(Circium arvense / Chardon / Yabani enginar) Bilesikgillerden, tarlada yetisen 1 metre kadar boyunda bir bitkidir. Ince ve çengelli bir yapiya sahiptir. Yasken güzel koku verir. Kuruyunca kokusunu kaybeder. Kullanildigi yerler: Atesdüsürücü, terletici ve vücüda rahatlik verici olarak kullanilir.