dikey


Results for "dikey"

Sociological Dictionary

DİKEY HAREKETLİLİK [İng. Vetical Mobility]:

(Sociological Dictionary) :
Dikey olarak görülen sosyal harektlilikte, fert ve sosyal grupların hayat tarzlarında ve gelir seviyelerinde, dünya görülerinde ortaya çıkan bir artış veya yükselme söz konusudur.Dikey hareketlilik yukarı doğru olabildiği gibi, aşağıya doğru da olabilir. Bu ferdin sosyal statüsündeki olumlu bir değişikliği ifade eder. (Bkz. Sosyal Hareketlilik), (Goodman, N., 1992, Goldhamer, H., V. 14, 1968, Broom and Selznick, 1965)
Meteorological Glossary

DİKEY RÜZGAR PROFİLİ

(Meteorological Glossary) :
(VERTICAL WIND PROFILE) [i]Belli bir yer üzerinde, atmosferin rüzgar yapısını belgelemek amacıyla, atmosfer içerisindeki değişik seviyelerde seri halde yapılan rüzgar ölçüm değerleri ile elde edilen profil. Dikey rüzgar profili, temp diyagramından (Skew t-log p diagram) doğrudan çıkartılabilir, rawinsonde veya karşılaştırma yöntemiyle de hesaplanarak bulunabilir.
Meteorological Glossary

DİKEY SICAKLIK PROFİLİ

(Meteorological Glossary) :
(VERTICAL TEMPERATURE PROFILE) [i]Belli bir yer üzerinde, atmosferin termal yapısını belgelemek amacıyla, atmosfer içerisindeki değişik seviyelerde seri halde yapılan sıcaklık ölçüm değerleri ile elde edilen profil. Dikey sıcaklık profili, temp diyagramından (Skew t-log p diagram) doğrudan çıkartılabilir, rawinsonde veya karşılaştırma yöntemiyle de hesaplanarak bulunabilir.