domates


Results for "domates"

Recipes Glossary

ÇORBA-DOMATES ÇORBASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI6 bardak et suyu 1. Bir tencereye yağ ve ince3 orta domates çentilmiş soğan konur. Soğanlar1 adet büyük soğan hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.3 kaşık yağ 2. Kavrulan bu soğan içerisine1 fincan un kabuğu soyulmuş ve küçük parçalar1 fincan pirinç halinde doğranmış domatesler1 bardak su katılır. Birlikte karıştırılarakKafi miktarda tuz. ateşte iyice eritilir.3. Buna un ilave edilir, ateşte biriki dakika karıştırılır. Tuzukatılır. Altı su bardağı et suyu vebir bardak su konur, aralıksızkarıştırmak suretiyle kaynatılır.(Koyu olursa biraz daha su eklenir.)4. Sonra bu malzemeler süzgeçtengeçirilir. Bunların üzerinehaşlanmış, yumuşak hale getirilmişpirinç dökülür, bir taşım dahakaynatılır.NOT:Domates olmadığı zaman bu çorba,salça ile de yapılabilir. Şöyle ki:Kavrulmuş yağ ve soğan üzerine ikikaşık salça katılır, kavrulur, sonradiğer işlemler yapılır.
Recipes Glossary

DOLMALAR-ETLİ DOMATES DOLMASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI12 adet orta 1. Dolmalık düzgün domateslerbüyüklükte domates yıkanır. Koparılmış sap tarafları200 gram kıyma alta gelmek üzere üst tarafından1 baş soğan yarım santim kalınlıkta, bir tarafı1 çay bardağından kesilir, tam koparılmaz (bir santimbiraz az pirinç kadarı kesilmez), menteşe vazifesi1 küçük demet görür. Kapak bu şekilde kesildiktenmaydanoz sonra uçu sivri bir bıçakla kapak3 kaşık yağ açılan yerden domatesin iç etrafıYeterince tuz, kesilir. Bundan sonra da domatesinkarabiber. dış ve dip kısmından, bıçak yatıkolarak iç dip kısmı kesilir,üzerinden orta kısmına bıçakbatırılarak iç bütünce çıkarılır,boşaltılır.2. Kıyma, çentilmiş soğan,ayıklanmış, yıkanmış pirinç,kıyılmış maydanoz, dereotu,domateslerden çıkarılmış içler küçükküçük doğranarak, harcın içerisinekonur. Tuzu, karabiberi ve birfincan suyu katılarak hepsi iyicekarıştırılır.3. Altı düz bir tencereye yağ vesalça konur, salça hafifçe kavrulur.4. Bu tencereye içleriniboşalttığımız domatesler kapağındanaçılarak iki numaradaki harçladoldurulur, kapakları kapatılır. Üçnumaradaki yağlı, salçalı tencereyeistif edilir. Domateslerin üzeriniaşmayacak şekilde su ilave edilir.Hafif ateşe konur, pirinçleryumuşayıncaya kadar kapalı olarakpişirilir.NOT:Aynı usulle yeşil domateslerden dedolma yapılabilir.
Recipes Glossary

DOMATESLİ OMLET

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI6 adet yumurta 1. Küçük bir kapta 2 kaşık yağ ile,2 kaşık yağ kabukları soyulmuş, çekirdekleri2 domates çıkarılmış ve ince doğranmışYarım çay bardağı domatesler ateş üzerinde öldürülür,çiçek yağı soğumaya bırakılır.Yeterince tuz, 2. Bir kaba beş yumurta kırılır,karabiber. üzerine yeterince tuz, karabiberserpilir. Bir numarada hazırlanandomateslerle hafifçe karıştırılır.3. Genişçe bir tavada çokçakızdırılmış çiçek yağının üzerinekarışan bu malzemeler dökülür. Birçatalla dibinin tutmaması için hemenkazırcasına karıştırılır. Tava ateşüzerinde daima sallanır. Altıpembeleşinceye kadar pişirilir. Arzuedilirse bir uçtan maşaylakaldırılır, yarım daire şekliverilerek kapatılır. Veya alt üstedilerek kızarmayan tarafı dakızartılır. Sıcak sıcak sofrayagötürülür.
Recipes Glossary

DOMATESLİ YUMURTA

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI5 yumurta 1. Kabukları soyulmuş domatesler2 domates gayet küçük parçalara doğranarakYeterince tuz, yağın içine atılıp ateşte öldürülür.karabiber 2. Beş yumurta aralıklı olarak3 kaşık yağ. kırılır, üzerlerine tuz serpilir.Kapağı hemen kapatılır. Üzerleribeyaz bir tabaka oluşturunca ateştenalınır. Üzerine karabiber serpilir,sıcak olarak yenir.
Recipes Glossary

MARMELATLAR-DOMATES MARMELATI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI2 Su bardağı domates 1. Olgun, çürüksüz domateslersuyu yıkanır, rendelenir. İnce ilistirden2 su bardağı şeker geçirilir. Çekirdekleri ve kabuklarıYarım limon ilistirin üstünde kalır. Alta geçen1 paket vanilya etli suyunun iki bardak ölçülür, birkaba alınır.2. Domatesin suyu ile şeker hafifateşte diğer marmelatlarda olduğugibi kaynatılır, koyulaştırılıpkıvama getirilir3. Ocaktan indirileceğine yakınyarım limon suyu sıkılır, tekrarbirkaç dakika kaynatılır.4. Ateşten aldıktan sonra küçük birpaket veya bir çay kaşığı vanilyakatılıp. karıştırılır. Sıcak olarakkavonazlara doldurulur