enginar


Results for "enginar"

Plants Glossary

yabani enginar (kengel)

(Plants Glossary) :
Bileşikgiller familyasından; 2 metre kadar boyunda, çok yıllık bir bitkidir. Yapraklarının ucu sivri diken şeklindedir. Ev ilaçlarında; kökü ve yaprakları kullanılır.Faydası : Mideyi kuvvetlendirir. Sinirleri güçlendirir. Bağırsak solucanlarını düşürür. Diş ağrılarını giderir. Dişeti iltihaplarını giderir. Hazımsızlığı giderir.
Recipes Glossary

ANÇUEZLİ ENGİNAR

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1,5 kg. enginar 1. Tuzlu sardalyaları yarım saat1 adet limon kadar suyunu değiştirerek, tuzunu60 gr. margarin bırakması için soğuk suda20 adet tuzlu ançuez dinlendirin. Ayıklanmış enginarlarıfiletosu (sardalya) küçük parçalara kestikten sonra3 diş kıyılmış bekletmeden sirkeli soğuk suya atınsarımsak ve ovarak yıkayın.3 çorba kaşığı 2. Daha sonra bir bardak sıcakkıyılmış maydanoz limonlu, tuz ve karabiber ilaveTuz edilmiş suyun içine atın. Bütün buKarabiber işlemleri tamamladıktan sonra 60 gr.margarini de ekleyerek, kısık ateşteenginarlar erimeye yüz tutana kadarpişirin.3. Ardından soğuk sudan çıkarıp,süzdüğünüz sardalyaları daenginarların içine atıp, kıyılmış üçdiş sarımsak ve maydanoz ekleyip,üzerlerine kızarmış ekmekleri deyerleştirerek servis yapın.
Recipes Glossary

ETLİ ENGİNAR

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI6 adet büyükçe 1. Bir tencereye bolca su, bir kaşıkenginar tepeleme un, bir adet limon suyu2 kaşık yağ katılır, iyice karıştırılır.500 gram kuşbaşı 2. Enginarların kabukları ve içininkoyun eti tüyleri güzelce alınır, temizlenir.2 baş orta büyüklükte Sapları kesilmiş olarak yalnız başsoğan kısmı kullanılır, sapları atılır.2 orta irilikte Baş kısmı dörde bölünür, birdomates numaradaki unlu, limonlu suya1 limon atılır.Yeterince tuz, su. 3. Bir tencereye yarım kilo kuşbaşıet, çentilmiş soğan ve yağ konarakateşte suyunu çekinceye kadarkavrulur. Üzerine doğranmış domatesilavesiyle, domatesler suyunuçekinceye kadar beş dakika dahakavrulur.4. Tencere içerisinde ayıklanmışolan enginarlar alınır kavrulan etüzerine konur. Enginarlarsararıncaya kadar bir tahta kaşıklazaman zaman karıştırılır.5. Suyu, tuzu, enginarların üzerinedökülür, karıştırılır, pişmesi içintencerenin kapağı kapatılır,pişirilir. Sıcak olarak yenir.
Recipes Glossary

ZEYTİNYAĞLILAR-ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI500 gram içli 1. Bir tencereye sekiz bardak su, yarımbakla tanesi fincan un, yarım limon suyu sıkılır.6 adet büyükçe 2. Bu limonlu su içerisine dışenginar kabukları soyulmuş, içleri ayıklanmış3 orta soğan enginarlar hemen (ayıklandıkça) atılır.1 çay bardağı 3. Soğanlar incecik çentilerek yağdazeytinyağı pembeleştirilir. Üç bardak su dökülür.1 tatlı kaşığı Enginarlar çıkarılıp buraya aktarılır.şeker Ağzı kapatılarak pişmeye bırakılır.Yarım fincan un 4. Pişmeye yakın kabuğu çıkarılmış içYarım limon suyu bakla ve toz şeker konur, orta ateşte1 küçük demet pişirilir, ateşten alınır.maydanoz 5. Servis tabağına evvela enginarlarYeterince tuz dizilir. Ortalarına baklalaryerleştirilir. Hepsinin üzerinekıyılmış maydanoz ve dereotu serpilir.
Recipes Glossary

ZEYTİNYAĞLILAR-ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR DOLMASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI6 adet enginar 1. Yarım fincan una bir limon suyu1.5 kahve fincanı sıkılır, bir tencereye altı bardak supirinç konur, bu suya unla karışık limon suyu1 bardak güzelce karıştırılır.zeytinyağı 2. Enginarlar saplarından kesilir.2 orta irilikte Bütün kabuk ve çiçeklerindensoğan temizlenir. İyice ayıklayıp soyulur.Yarım fincan un Bir numaradaki unlu, limdnlu suya hemen2 adet limon atılır. Kalan sapları taze ve körpe ise1 küçük demet soyulur, onlar da suya atılır.dereotu 3. Ayrı bir kapta yarım bardakYarım kilo taze zeytinyağı ile çentilmiş soğanlar rengibakla içi değişmeyecek kadar kavrulur. Bununiçerisine kabukları soyulmuş küçükdoğranmış taze bakla içleri,ayıklanmış, yıkanmış pirinç katılır.Dört beş dakika hepsi birliktekavrulur. Bunların üzerine bir çaybardağı su dökülür. Orta ateştepişirilir, suyunu çekince ateştenalınır. Üzerine kıyılmış dereotuserpilir, karıştırılır.