eğitim


Results for "eğitim"

Sociological Dictionary

EKONOMİK AÇIDAN EĞİTİM [İng. Economics of Educatio

(Sociological Dictionary) :
Eğitimin ekonomi biliminin ışığıaltında ele alıp incelenmesidir. Ferdin refahının ve fert başına düşen gelerin arttırılması için, sosyal ve ekonomik amaçlı yatırımlar yapılmaktadır. Emeğin kalitesinin yükseltilmesi, kalkınma için gerekli insangücü kaynaklarının hazırlanması, emeğin kalitesinin yükseltilmesi, eğitim-istihdam ilişkileri, eğitim seviyesi ve gelir arasındaki ilişki, eğitimle ekonomiyi buluşturan noktalardır. 8Schultz, T. W., 1967, Seehan,J., 1973, Blaug, M., 1970 Machulup, F., 1970)
Sociological Dictionary

SOSYOLOJİK AÇIDAN EĞİTİM [İng. Sociology of Educat

(Sociological Dictionary) :
Eğitim sektörne toplumun genel çerçevesi iinde bakılmakta ve bütünden parçaya doğru eğitim, bir bakış tarzıdır. Toplumun sosyal yapısı esas alınarak bu bütün içinde eğitm düşünülmektedir.Sosyolojik açıdan eğitimde, eğitimin sosyal hayattaki yeri, sosyal hareketlilik,fırsat eşitliği tabakalaşma piramidine olan etkileri gibi konular değerlendirilmektedir. Sosyolojik açıdan eğitimin ana hareket noktası, sosyoloji olmasına karşılık, eğitim sosyolojisinin odak noktası eğitim sektörünün bizzat kendisidir. (Bkz. Eğitim) (Hansen, a., 1967, Musgrave, P., W, 1971, Ivor, M., 1972)
Medicine and Hematology Glossary

illegitimate

(Medicine and Hematology Glossary) :
gayrimeşru
Tourism Glossary

Turizm Meslek Eğitimi

(Tourism Glossary) :
Turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu, araştırma ve planlama çalışmalarını geliştirecek işletmelerinin verimliliğini artıracak ve bu sektördeki yenilikleri takip edebilecek bilimsel metodların ortaya çıkarılması için yapılan mesleki eğitimdir.
English - Turkish Dictionary

illegitimate

(English - Turkish Dictionary) :
s. 1. gayrimeşru, evlilikdışı. 2. yasadışı, yolsuz.