fark


Results for "fark"

Dictionary of Economics

ÜCRET FARKLILAŞTIRILMASI

(Dictionary of Economics) :
Ekonomideki çalışma koşulları, bireyleri kapasite ve becerileri ve piyasaların farklılıklarından dolayı ücretlerde yapılan farklılaştırma. Eğer bütün çalışma koşulları, bireyler tümüyle benzer olsa, bütün piyasalar tam rekabet piyasası olsa idi, her türlü iş ve bütün işçiler için tek ücret düzeyi söz konusu olabilirdi. Ancak eşit becerileri gerektiren işler farklı çekicilikte olduğu gibi, aynı çekicilikteki işler farklı kapasite, beceri, deneyim ve eğitim gerektirebilir. Bu nedenle cizip olmayan işleri daha çekici hale getirmek için yüksek ücret ödemek gerekiblidği gibi, daha yüksek kapasite ve beceeri gerektiren işlerde çalışanların elde ettikleri ücretler de daha yüksek olabilir.
Dictionary of Economics

ÜRÜN FARKLILAŞTIRMASI

(Dictionary of Economics) :
Aynı gereksinmeye cevap veren, birbiri yerine rahatça ikame edilcek ürünlerin (malların) farklı ambalaj farklı görünüş ve farklı isim altında piyasaya sürülmesi ve yoğun reklam faaliyetleriyle bu farklılığın tüketici zihnine yerleştirilmeye çalışması. Üretici firma açısından farkılaştırmayı başarmanın ölçüsü, firmanın malının alıcıların zihninde aynı gereksinmeyi karşılayan öteki mallarla ikame edilemez olduğu izlenimini oluşturabilmiş olmasıdır.
Dictionary of Economics

FİYAT FARKLILAŞTIRMASI

(Dictionary of Economics) :
Aynı malın veya hizmetin, maliyetinde bir değişiklik olmaksızın farklı alıcılara, farklı fiyatlardan satılmasıdır. Fiyat farklılaştırmasının uygulanması için, malı sunan kuruluşun az da olsa tekelleşmiş olması ve satılan malın alıcılar arasında el değiştirme imkanının olmaması gerekmektedir.
Dictionary of Economics

ÜRÜN FARKLILATTIRMASI

(Dictionary of Economics) :
Birbirleri yerine geçebilecek malların farklı bir ambalaj,farklı bir isim ve görünüş ile piyasaya tekrar sürülmesi ve reklam kampanyaları ile tüketiciye benimsetilmeye çalışılmasıdır.
Dictionary of Economics

ÜCRET FARKLILIĞI

(Dictionary of Economics) :
Aynı işi yapan işçi veya memurlara yaş, beceri, deneyim, eğitim, cins,yetlerine göre farklı ücretler ödenmesidir. Ücret farklılığı, ekonomideki çalışma koşullarıyla, çalışanların kapasite ve beceri farklılıkları ile piyasa koşullarının farklılığından dolayı ortaya çıkan farklardır.