fincan


Results for "fincan"

Dream Dictionary of Phrase

KAHVE / KAHVE FİNCANI

(Dream Dictionary of Phrase) :
Kahve içmek sıhhat ve afiyete, takva ehli için bol ve sürekli istiğfar getirmeye, fasık için tövbe etmeye, Kahve fincanı misafire, sevinç ve kedere vesile olan günlük sıradan işlere delalet eder.
Recipes Glossary

KADAYIFLAR-FİNCANDA TEL KADAYIF

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI500 gr kadayıf, 1. Şeker, su ile kaynatılır, üzerine250 gr tereyağ veya bir kaşık limon suyu dokülür. Köpüğübir paket margarin, alınır. Ocaktan indirilir, soğumaya4 bardak şeker, bırakılır.3 bardak su, 2. Kadayıf bir tencereye konur, elle1 kaşık limon suyu, ayrılır, koparılır, üzerine eritilimişağzı yayvan kahve ılık yağ dökülür. Yağla kadayıflarfincanı iyice didiklenip oğulur. Böylece yağkadayıfa yedirilir.3. Yağlanmış bir tepsi hazırlanır.4. Bir fincan içerisine kadayıftan birparça alınır. Parmak uçları ilefincandaki kadayıflar basılır, iyiceşıkıştırılır. İki parmak ucuylakaydırılarak kubbe halini alır.Yağlanmış tepsiye yavaşça konur,aralıksız olarak fincandan çıkankadayıflar tepsiye sıralanır.5. Tepsi fırına verilir, üzerikızarıncaya kadar fırında tutulur.6. Fırından çıkarılan kadayıflarüzerine bir kepçe ile soğutulmuş ılıkşurup gezdirilir, tepsinin üzerikapatılarak şekeri çektirilir.NOT:Arzu edilirse fincana kadayıf konurkenfincanın yarısı kadayıfla doldurulur,araya herhangi bir içten -ceviz vesair- konur, sonra kadayıflatamamlanır.
Turkish - English dictionary

fincan

(Turkish - English dictionary) :
1. coffee cup; teacup. 2. elec. porcelain insulator. gibi wide open, bulging (eyes). oyunu parlor game in which a ring is hidden under one of a number of inverted cups. zarfı metal cup holder.
Turkish - English dictionary

fincanböreği

(Turkish - English dictionary) :
,-ni a round, savory, stuffed pastry.
Turkish - English dictionary

fincancı

(Turkish - English dictionary) :
maker or seller of cups. katırlarını ürkütmek to get oneself into trouble with people who can harm one, open Pandora´s box.