gelincik


Results for "gelincik"

Turkish - Kurdish Dictionary

gelincik

(Turkish - Kurdish Dictionary) :
xecxecok.
Names Dictionary

GELİNCİK

(Names Dictionary) :
Kız ismi.Yazın kırlarda yetişen,parlak kırmızı renkli bir çiçek
Dream Dictionary of Phrase

GELİNCİK

(Dream Dictionary of Phrase) :
Gelincik çiçeği insanı mutlu edecek haber ve gelişmelere; kişinin kendi kardeşine ve güzel yüzlü insanlara, Evlerde görülen etçil, ince uzun ve küçük yapılı hayvanı görmek merhametsiz, düşük karakterli birine; eve bu hayvanın girdiğini görmek hilekar birrinin eve girmesine delalet eder.
Plants Glossary

Gelincik

(Plants Glossary) :
(Mayis-agustos aylari arasinda, kirmizi renkli çiçekler açan, 20-30 cm boyunda bir veya bâzan çok senelik otsu ve beyaz sütlü bir bitki. Bugday tarlalarinda, ekilmemis yerlerde çok rastlanir. Gövdeleri dik ve tüylüdür. Çiçekler dallarin uçlarinda bulunur. Çanak yapraklari çiçek açma esnâsinda dökülür. Çiçekleri de çabuk dökülür. Meyveleri sarimsi esmer renkli olup, deliklidir ve bu deliklerden tohumlar saçilir.Türkiye'de yetistigi yerler: Hemen hemen her yerde yetismektedir.Kullanildigi yerler: Kullanilan kisimlari çiçekleridir. Çiçekler güneste ve mümkün oldugu kadar çabuk kurutulur. Bilesiminde zamk, seker, müsilaj ve çok az miktarda alkaloit bulunur. Hafif yumusatici ve uyusturucu bir tesiri vardir. Öksürük ve nezle gibi hastaliklarda yumusatici olarak surup hâlinde verilir. Uykusuzlugu giderir. Yaniklari iyilestirir. Çiçekleri su içinde siselerde güneste bekletilerek serbeti çikarilir. Içine limon tuzu konursa rengi çabuk ve daha güzel çikar. Yazin serbet olarak içilir.
Turkish - English dictionary

gelincik

(Turkish - English dictionary) :
1. poppy. 2. weasel. 3. three-bearded rockling. 4. prov. hectic fever; erysipelas; dropsy; hematuria; lymphadenitis; sty.