gener


Results for "gener"

Italian - Turkish dictionary

generosità

(Italian - Turkish dictionary) :
f eli açıklık.
Italian - Turkish dictionary

generoso

(Italian - Turkish dictionary) :
ag eli açık, cömert.
Sociological Dictionary

NESİLLERARASI ÇATIŞMA [İgn. Intergenerational Conf

(Sociological Dictionary) :
Farklı nesillerin sosyo-kültürel değerleri yorumlamasında görülen düşünce ve yaklaşım farklılığıdır. Fonksiyonalist modele göre, nesillerarası çatışma toplum üyeleri arasında bütünleşmenin zayıflaması sonucu ortaya çıkar. Bunun derecesi fert ve toplum ilişkilerine göre değişebilmektedir.Bir toplumun yaşama tarzı (kültür) yenilenebiliyor ve geliştirilebiliyor ise, nesiller arası bağ daha kuvvetli olmakta ve kopukluklar azalmaktadır. Ancak, bütün bunlara rağmen her bir nesil farklı tavır ve değer hükümleri ile ortaya çıkmakta ve nesillerarası fark, bir çatışmanın da ötesinde normal bir özellik taşımaktadır. ( Bkz. Çatışma) (Tezcan, M. 1981)
Dictionary of Economics

GENERAL AGREEMENT ON TARIFFS AND TRADE (GATT)

(Dictionary of Economics) :
GÜMRÜK TARİFELERİ VE TİCARET GENEL ANLAŞMASICenevre'deki uluslararası bir konferansta imzalanan ve 1948'de yürürlüğe giren uluslararası bir ticaret anlaşmasıdır. Amacı, tercihli ticaret anlaşmalarını önlemek, dış ticaretle ilgili sınırlamaların ortadan kaldırılması ve uluslarası ticaretin serbest bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamaktır.
Dictionary of Economics

GENERAL EQUILIBRIUM

(Dictionary of Economics) :
GENEL DENGEBütün ekonomik kesimlerin ve birimlerin yarattığı mal ve hizmetlerin arz, talep ve fiyatlarının birbirleriyle tutarlı olmasıdır.