geniş


Results for "geniş"

Automotive Industry Glossary

İş zamanı (güç, genişleme)

(Automotive Industry Glossary) :
Motorda yanma sonunda meydana gelen basınç ile pistonun üst ölü noktadan alt ölü noktaya doğru itilmesine iş zamanı denir.
Plants Glossary

katırtırnağı (genista luncea)

(Plants Glossary) :
Baklagiller familyasından; dik duran çalı halinde, her zaman yeşil olan odunsu bir bitki cinsidir. Genç sürüngenler, narin yapılıdır. Üzerinde çok sayıda yaprak bulunur veya yapraksızdır. Çiçekleri sarıdır.Faydası : İdrar ve balgam söktürür. Hazmı kolaylaştırır. Böbrek ve safra kesesi taşlarının düşürülmesine yardım eder. Mesane hastalıklarını tedavi eder. Romatizma ve nikriste de faydalıdır. Kabızlığı giderir. Kalp hastalıklarında da kullanılır.
English - Turkish Dictionary

homogenise

(English - Turkish Dictionary) :
f., İng., bak. homogenize.
Turkish - English dictionary

damargenişleten

(Turkish - English dictionary) :
med. vasodilator.
Turkish - English dictionary

geniş

(Turkish - English dictionary) :
1. wide, broad. 2. spacious, extensive, vast, expansive. 3. carefree. açı geom. obtuse angle. bir nefes almak to breathe a sigh of relief. fikirli broad-minded, liberal. gönüllü tolerant. kapsamlı comprehensive; all-inclusive. mezhepli excessively tolerant, free and easy (in his/her sexual mores). ölçüde on a vast scale. tutmak /ı/ to do (something) taking every contingency into account. ünlü ling. broad vowel. yürekli carefree, happy-go-lucky, easygoing. zaman gram. simple present tense, aorist. zaman ortacı gram. present participle.