geç


Results for "geç"

Turkish - French Dictionary

gece kulübü

(Turkish - French Dictionary) :
boîte de nuit
Turkish - Spanish dictionary

gece kulübü

(Turkish - Spanish dictionary) :
cabaret
Meteorological Glossary

GECE ORAJLARI

(Meteorological Glossary) :
(NOCTURNAL THUNDERSTORMS) [i]Günbatımından sonra gelişen orajlar. Gece orajları, gündüz aşırı ısınmaları, aşağı seviye jetlerinin kuvvetlenmesi veya su-kara yüzeyinin birbirine yakınlığı sonucunda oluşur. Sık sık gece boyu süren kara meltemlerinin deniz tarafına doğru sarkmasıyla/gelişmesiyle de sıcak su yüzeylerinde görülür.
Meteorological Glossary

GECE PARILTISI / KIZARTISI

(Meteorological Glossary) :
(NIGHTGLOW) [i]Geceleyin havada görülen kızarıklık. Gece karanlığında atmosferden sürekli olarak yayılan zayıf ışık. Gece parıltısının ışığı ya fotometre ya da spektroskop ile ölçülebilir. Mehtapsız bir gecede görülen aydınlığın hemen hemen yarısı gece parıltısı yüzündendir. Gece kızartısı, gündüz süresince güneş kızılötesi radyasyonları nedeniyle iyonosferde oluşan iyonize ve çözüşmüş ürünlerin gece boyunca kimyasal tepkimeleriyle yayınladıkları radyasyondan kaynaklanmaktadır.
Meteorological Glossary

GECE RADYASYONU

(Meteorological Glossary) :
(NOCTURNAL RADIATION) [i]Karasal/Yerküre radyasyonu ile eş anlamlıdır. Karasal radyasyon yerine gece radyasyonu isminin kullanılması daha doğru olacaktır çünkü, gelen güneş radyasyonunun olmadığı gece boyunca, bu tür radyasyonun izlenmesi ve ölçülmesi mümkün olmaktadır. Radyasyon oranı, yerin durumu ve yerin sıcaklığına bağlı olduğundan, gökyüzü tam kapalı olduğu zamanda bile açık havadaki kadar radyasyon kaybı vardır. Radyasyonun kendisi değil ama radyasyonel soğuma bulutlar tarafından engellenir çünkü yerden yayılan radyasyon bu seferde bulutlar tarafından emilir ve tekrar yere gönderilir. Havanın kuru ve açık olması durumunda radyasyon kaybı en yüksek düzeye ulaşır.