gres


Results for "gres"

Dictionary of Economics

REGRESSION ANALYSIS

(Dictionary of Economics) :
REGRESYON ANALİZİİki veya daha fazla değişken arasındaki ilişkiyi belirlemek amacıyla kullanılan istatistiksel bir analizdir. Amacı, bir değişkenden yararlanmak suretiyle diğer değişken için tahmin yapabilmektir.
Dictionary of Economics

REGRESSIVE TAX

(Dictionary of Economics) :
AZALAN ORANLI VERGİLERVergi matrahı küçüldükçe matraha uygulanan vergi oranının düştüğü vergilerdir. Tanımı oldukça tartışmalıdır. Bazı yazarlar azalan oranlı vergileri, vergi matrahından belirli bir miktar düşüldükten sonra kalan dilime vergi oranının uygulandığı vergi olarak tanımlarken, bazıları da artan oranlı ve azalan oranlı vergiler arasında matematiksel açıdan bir fark olmadığını savunurlar. vergi matrahı büyüdükçe oranı azalan vergileri azalan oranlı vergi olarak tanımlayan yazarlar da vardır.
Dictionary of Economics

GRESHAM KANUNU

(Dictionary of Economics) :
Kötü paranın iyi parayı tedavülden kaldıracağını saptayan yasadır. "Kötü para iyi parayı kovar" şeklinde ifade edilmektedir. Bu kanun, kişilerin değerli parayı piyasadan çekerek saklayacaklarını ve piyasada değersiz para kalacağını anlatmaktadır. Buna göre, gümüş (kötü para) altını (iyi para) dolaşımdan çıkarır.
Dictionary of Economics

REGRESYON ANALİZİ

(Dictionary of Economics) :
İki veya daha fazla değişken arasındaki ilişkiyi belirlemek amacıyla kullanılan istatistiksel bir analizdir. Amacı, bir değişkenden yararlanmak suretiyle diğer değişken için tahmin yapabilmektir.
Medicine and Hematology Glossary

REGRESYON

(Medicine and Hematology Glossary) :
Bir hastalık belirtisinin gerilemesi, şiddetinin azalması.