grup


Results for "grup"

Environmental Glossary

GRUP DAVASI

(Environmental Glossary) :
[ Class action ] Vatandaş davası diye de adlandırılır. Ortak çıkarlara sahip bir grubun temsilcisi olarak birden fazla kişinin dav açmaları yada haklarında dava açılması durumu. Genellikle çevre ile ilgili davalarda kullanılır.
Tourism Glossary

Grup Paket Tur

(Tourism Glossary) :
Asgari üye adedi önceden belirlenmiş ücreti peşin alınmış paket turun grup halinde yapılması.Bu geziye katılanların hem gidiş hem de dönüşte ayrıca gezi sırasında tam grup olarak bulunmaları şarttır.
Tourism Glossary

Grup Rezervasyonları

(Tourism Glossary) :
Aynı otel hizmetlerinden yararlanmak için en az 11 kişiden oluşan grup halindeki müşteri sözleşmeleridir.Grup müşteriler genellikle seyahat acentaları kanalıyla otele gelmektedir.
Environmental Glossary

GRUP YAŞAMLILIK YÖNTEMİ

(Environmental Glossary) :
[ Cohort survival method ] Yaş ve cinsiyete göre ayrılmış nüfus gruplarının,ölümlülük, doğurganlık ve göç olasılıkları gözönüne alınarak gelecekteki bir tarih itibariyle yaşlanmasını inceleyen nüfus projeksiyonu yöntemi.
Meteorological Glossary

GRUP/BİRLİK

(Meteorological Glossary) :
(RESEAU) [i]Tek bir meteoroloji servisine ait olan tüm istasyonları veya belli bir direktif doğrultusunda çalışan bir grup meteoroloji istasyonu veya belli bir amacı gerçekleştirmek için bir araya getirilmiş bir grup meteoroloji istasyonunu tanımlamak için kullanılan terim.