gökyüzü


Results for "gökyüzü"

Meteorological Glossary

GÖKYÜZÜNÜN KAPALILIĞI

(Meteorological Glossary) :
(SKY COVER) [i]Gökyüzü 8 eşit parçaya bölündüğünde, bulut tarafından işgal edilen kısmı. 0/ 8 açık havayı, 8/8 ise gökyüzünün tamamen bulutlarla kapalı olduğunu gösterir. Klimatolojik açıdan 10 eşit parçaya bölünerek değerlendirilir.
Meteorological Glossary

MAKEREL GÖKYÜZÜ

(Meteorological Glossary) :
(MACKEREL SKY) [i]Arasındaki boşluklardan mavi gökyüzünün görülebildiği, muntazam dalgalar halinde sıralanmış, yuvarlak görünüşlü, parçalı, uskumru balığının sırtına benzer görüntü sergileyen, azda olsa dikey genişlemesi olan, buz kristallerinden oluşmuş cirrocumuluslarla kaplı gökyüzü için kullanılan bir benzetme.
Meteorological Glossary

YEŞİL GÖKYÜZÜ

(Meteorological Glossary) :
(GREEN SKY) [i]Denizciler tarafından yağmur, rüzgar ve hatta fırtına habercisi olarak yorumlanan yeşilimsi bir renge bürünmüş gökyüzü için kullanılan terim.
Dream Dictionary of Phrase

GÖK / GÖKYÜZÜ

(Dream Dictionary of Phrase) :
Gökten ateş düşmesi yahut yağması kıtlık ve musibete, Bal, yağ vs. yağması yağmur ve berekete, Göğe çıkmak hasta için vefata, tekrar yere inerse hastalıktan kurtulmaya, Göğe bilgi edinmek için çıkmak casusluğa, merdiven yahut başka bir şeyle bir maksat oolmaksızın çıkmak iş ve makamda yükselmeye, Allahu teala'ya yaklaştırıcı ameller işlemeye, Göğün yere düşmesi kıtlığa, Gök mala, mevkiye, ilme irfana ve yemin etmeye, Gökyüzü, bütün katları ve onlarda görülen halleriyle, gözle görülen yahut görünmeyen varlıkların yönetim kademesinde bulunanlarına, her türlü ilahi sır ve yaptırımlara delalet eder.
Turkish - English dictionary

gökyüzü

(Turkish - English dictionary) :
,-nü sky, the visible sky.