göl


Results for "göl"

Dictionary of Economics

GOLD BONDS

(Dictionary of Economics) :
ALTINA ENDEKSLİ BONO VE TAHVİLLERAna senet ve kuponların değerlerinin, altın fiyatlarına endekslendiği bono ve tahvillerdir. Burada, altın fiyatlarının enflasyonun etkisini ortadan kaldıracağı düşüncesi geçerlidir. Kârlılık dikkate alınmaz. bu yüzden, altyapı yatırımları kamusal yatırım niteliği taşırlar.
Dictionary of Economics

GOLD CLOSE

(Dictionary of Economics) :
ALTIN KAYDIBorcun ana para ve faizinin hesaplanmasında, altın değerinin ölçü alınmasını öngören ve sözleşmede açıkça belirtilen bir husustur.
English - Turkish Dictionary

gold digger

(English - Turkish Dictionary) :
argo erkeklerden para sızdırmaya çalışan kadın.
Dictionary of Economics

GOLD ENCAISSE

(Dictionary of Economics) :
ALTIN ANKESİMerkez bankalarının ihtiyat amacıyla kasalarında bulundurdukları altın stokuna verilen addır. Genellikle, ulusal paranın değerini desteklemek ve dış ödemelerde kullanılmak için bulundurulur.
Dictionary of Economics

GOLD EXPORTING / IMPORTING POINTS

(Dictionary of Economics) :
ALTIN GİRİŞ / ÇIKIT NOKTALARIAltın para sisteminin geçerli lduğu bir ülkede döviz kurları ülkeye altın giriş (ithal) ve altın çıkış (ihraç) arasında bulunur. Eğer ülkedeki döviz kuru, altının fiyatı ile ambalaj, sigorta ve ulaştırma giderlerinin toplamından fazla ise, ülke dışına ödemeler döviz yerine altınla yapılır. fakat, ülkedeki cari döviz kuru, altının fiyattan ambalaj, ulaştırma ve sigortalama giderleri düşüldükten sonra kalan miktardan az ise, yabancılar ödemeyi döviz yerine altınla yaparlar.