görü


Resultados para "görü"

Glosario de Meteorología

HAKİM GÖRÜŞ

(Glosario de Meteorología) :
(PREVAILING VISIBILITY) [i]Gözlem yapılan istasyonun görüş uzaklığı koşullarını temsil eden, o istasyona özgü olan hakim görüş uzaklığı. Hakim görüş uzaklığında, gözlemciyi çemberin ortasında sayarsak, yatay çember ekseninin yarısı boyunca görülebilen en uzak mesafe geçerlidir.
Glosario de Meteorología

PİST GÖRÜŞ UZAKLIĞI

(Glosario de Meteorología) :
(RUNWAY VISUAL RANGE(RVR)) [i]Pistin orta çizgisi üzerinde yukarıdan bakıldığında görülebilen maksimum uzaklık. Bu uzaklığın değeri genellikle pistin orta çizgisi denginde fakat daha yüksek bir seviyeye konuşlandırılmış bir görüş sensörü tarafından ölçülür. RVR, görüş uzaklığından, çevre ışık seviyelerinden ve pist ışık yoğunluğundan da hesaplanabilir.
Glosario de Meteorología

SIFIR GÖRÜŞ

(Glosario de Meteorología) :
(WHITEOUT) [i]Tipi olayının görüldüğü yerlerde görüş uzaklığının hemen hemen sıfır metreye yaklaşması durumunda kullanılan terim. Bu gibi durumlarda yerden savrulan kar ile bulutlar birbirine karışmış şeklidedir, yatay görüş tamamen silinmiştir ve beyaz renkten başka hiç bir şey görülemez.
Glosario de Meteorología

UYDU RESİMLERİ/GÖRÜNTÜLERİ

(Glosario de Meteorología) :
(SATELLITE PICTURES) [i]Tropikal sistemlerin gelişmesi, cephesel sistemlerin hareketi ve su buharı akışı gibi bilgileri açığa çıkaran, hava uydularından alınmış resimler. Bu resimler/görüntüler hava tahminlerinin hazırlanması sırasında istidlalcilere oldukça büyük yarar sağlar. Uydu görüntüleri görülebilir (visible) veya infrared (IR) olmak üzere iki şekilde alınabilir. Gündüz, görülebilir resimler daha iyi sonuç verirken, gece ve özellikle de sıcaklık (bulut tepe sıcaklıkları gibi) söz konusu olduğunda infrared görüntüler daha anlamlıdır.