gümüş


Results for "gümüş"

Dream Dictionary of Phrase

GÜMÜŞ

(Dream Dictionary of Phrase) :
Gümüş erkek için asalet ve ahlak güzelliğine, kadın için süs ve bezeğe, Gümüş kaptan yemek ve içmek, gümüş işya kullanmak yahut bunların ticaretini yapmak cennete girmeyi gerektiren iş ve amellere, Eyer, süngü, mızrak vs. gibi aletlerin gümüş süsleri düşşmanı ve hasetçiyi kahretmeye, Gümüş para zikir ve tesbihe, gebe kadın için çocuğa, güzel ve etkili söze, ilim ve mala delalet eder. ( Ayrıca Bakınız; Sikke.)
Turkish - English dictionary

gümüş

(Turkish - English dictionary) :
1. silver. 2. silver, made of silver. ayarı fineness of silver. beyazı 1. colloq. lead carbonate. 2. silver white. 3. silver-white. cevheri silver ore. işi 1. silverwork. 2. worked with silver. kaplama 1. silver-plating, silver-coating. 2. silver-plated, silver-coated. madeni silver mine. para silver coin. sırma silver thread, silver lace. tel silver wire. varak/yaprak silver foil, silver leaf.
Turkish - German Dictionary

gümüş 2

(Turkish - German Dictionary) :
versilbert, silbern.
Meteorological Glossary

GÜMÜŞ BİRİKİNTİ

(Meteorological Glossary) :
(SILVER THAW) [i]Gümüş orman ve gümüş fırtına ile eş anlamlıdır. Amerikan kaynaklı bir kelime. Şiddetli bir don periyodunun hemen arkasından esen sıcak ve nemli bir rüzgar sonucunda ağaç ve çalılıklarda dalların üzerinde ince şeffaf buz tabakasının oluşmasıdır. Meteorolojik açıdan herhangi bir hadise olarak değerlendirilmez.
Meteorological Glossary

GÜMÜŞ FIRTINA

(Meteorological Glossary) :
(SILVER STORM) [i]Gümüş orman terimi ile eş anlamlıdır. Yalnız ağaç ve dalların buzla kaplanma süresi daha kısadır. Amerikan kaynaklı bir kelime. Şiddetli bir don periyodunun hemen arkasından esen sıcak ve nemli bir rüzgar sonucunda ağaç ve çalılıklarda dalların üzerinde ince şeffaf buz tabakasının oluşmasıdır. Meteorolojik açıdan herhangi bir hadise olarak değerlendirilmez.