halk


Results for "halk"

Dictionary of Economics

HALK SANDIKLARI

(Dictionary of Economics) :
1933 yılında kabul edilen 2284 sayılı kanuna göre Halk Bankası şube açmayacak, mevduat kabul etme yetkisine sahip ve adına Halk Sandıkları denen kredi kurumları oluşturabilecekti. Halk Sandıkları anonim şirket statüsünde idi. Bu sandıklar 1963 yılında Türkiye Halk Bankasının şubelerine dönüştürülmüştür.
Dictionary of Economics

HALKA AÇIK ŞİRKET

(Dictionary of Economics) :
Halka açık şirketler, hisse senetlerinin bir kısmını veya tamamını halka sunmuş şirketlerdir.
Meteorological Glossary

BİŞOP HALKASI

(Meteorological Glossary) :
(BISHOP'S RING) [i]Volkanik patlama, göktaşı düşmesi veya Halley Kuyruklu Yıldızının dünyaya yakın geçmesi durumunda, yüksek atmosferde oluşan ince toz tabakası sonucunda, güneş ışınlarının kırılmasıyla, açık havada güneş etrafında görülen mat kırmızı veya kahve renkli halka.
Meteorological Glossary

PERİSİKLONİK HALKA

(Meteorological Glossary) :
(PERICYCLONIC RING) [i]Tropikal bir siklon tarafından tamamen kuşatılan önemsiz yüksek basınç kuşağı için kullanılan terim. Bu tür bir yüksek basınç kuşağının oluşumu bir siklonun gelişinin habercisidir.
Dream Dictionary of Phrase

HALKA

(Dream Dictionary of Phrase) :
Altın halka içinde şer ve kötülük olan söze, Gümüş halka müjdeli habere, Bir halkaya tutunmak İslam Dini'nin kurtarıcı emirlerine ve hümlerine tutunmaya, Halka şeklinde oturulduğunu ve kendisinin de bu halkada bulunduğunu görmek rahmete ve zikrullaha, Kaapı halkası bekçi, elçi, uyarıcı ya da kapıcıya; altın ve gümüşten kapı halkası şeref ve yüceliğe, Testi, ibrik, bardak vb. şeylerin kulpu kişinin hanımına; bekar için evlenmeye, evli için sebebe sarılarak işte muvaffak olmaya yahut dağınık işleri toparlamaya delalet eder.