halka


Results for "halka"

Meteorological Glossary

PERİSİKLONİK HALKA

(Meteorological Glossary) :
(PERICYCLONIC RING) [i]Tropikal bir siklon tarafından tamamen kuşatılan önemsiz yüksek basınç kuşağı için kullanılan terim. Bu tür bir yüksek basınç kuşağının oluşumu bir siklonun gelişinin habercisidir.
Dream Dictionary of Phrase

HALKA

(Dream Dictionary of Phrase) :
Altın halka içinde şer ve kötülük olan söze, Gümüş halka müjdeli habere, Bir halkaya tutunmak İslam Dini'nin kurtarıcı emirlerine ve hümlerine tutunmaya, Halka şeklinde oturulduğunu ve kendisinin de bu halkada bulunduğunu görmek rahmete ve zikrullaha, Kaapı halkası bekçi, elçi, uyarıcı ya da kapıcıya; altın ve gümüşten kapı halkası şeref ve yüceliğe, Testi, ibrik, bardak vb. şeylerin kulpu kişinin hanımına; bekar için evlenmeye, evli için sebebe sarılarak işte muvaffak olmaya yahut dağınık işleri toparlamaya delalet eder.
Turkish - English dictionary

halka

(Turkish - English dictionary) :
1. hoop. 2. ring, a circular band, circlet. 3. ring (for the finger, ear, or nose). 4. circle, circular ripple. 5. circle (formed by people). 6. circle (under the eye). 7. ring-shaped salty biscuit. 8. gymnastics ring. 9. slang queen, passive male homosexual. halka 1. in rings. 2. in links. 3. in circles. olmak to form a circle. oyunu round dance.
Turkish - English dictionary

halkacı

(Turkish - English dictionary) :
1. maker or seller of rings. 2. maker or seller of ring-shaped salty biscuits.
Turkish - English dictionary

halkadizilişli

(Turkish - English dictionary) :
bot. verticillate.