hanım


Results for "hanım"

Dream Dictionary of Phrase

PEYGAMBERİMİZİN HANIMLARI

(Dream Dictionary of Phrase) :
Efendimiz Aleyhisselamın tertemiz ve pak zevcelerinden birini görmek hayır ve hasenata, iffet ve ismete, saygı ve itibara, şüpheli ve haram olan şeylerden kaçınmaya, bereketli rızka ve aile mutluluğuna; Bazen bu rüya kişinin kendi anne ve ninesine; Bekarr erkeğin Efendimizin hanımlarından birini görmesi temiz bir kadınla evlenmeye, genç bir kızın görmesi, kendi durumuna uygun, temiz bir erkekle evlenmesine delalet eder. ( Ayrıca Bakınız; Aişe, Hatice, Hafsa -r. anhüm-)
Plants Glossary

Hanımeli

(Plants Glossary) :
(Geissblatt / JelTMngerjelieber / Chevrefeuillie / Honeysuckle / Lonicera caprifolium / Honey-suckle) Mayis ve temmuz aylarinda pembemsi beyazimtrak-sari renkli çiçekler açan, 1-3 m yükseklikte, tüysüz veya az tüylü tirmanici bir bitkidir. Yapraklar gövde üzerinde karsilikli-çapraz, derimsi, tüysüz ve alt yüzü az tüylüdür. Asagidaki yapraklar kisa sapli ve yumurtamsi sekilde olup, yukardakiler ise gövdeyi saracak sekilde tabanlariyla birlesmis durumdadir. Güzel kokulu olan çiçekler, tepedeki yapraklarin koltugunda, genellikle üç demet hâlinde, oldukça uzun sapli, basçik tipinde çiçek yaparlar. Çiçekler uzun tüpsü ve sarkik dudaklidir. Olgunlukta kirmizi renkli üzümsü meyveler verir.Türkiye'de yetistigi yerler: Marmara, Bati ve Güney Anadolu, Karadeniz, Dogu Anadolu.Kullanildigi yerler: Tipta yapraklari gargara yapmak için, çiçekleri antispazmodik olarak, meyveleri de idrar söktürücü ve kusturucu olarak kullanilir.
Plants Glossary

hanımeli (lonicera caprifolium)

(Plants Glossary) :
Hanımeligillerin örneği olan, ilkbaharda güzel kokulu çiçekler açan bir süs bitkisidir. Çiçekleri, kabuğu ve yaprakları kullanılır. 100 kadar türü vardır.Faydası : İdrar söktürür. Karaciğer hastalıklarında faydalıdır. Müzmin bronşitte rahatlık sağlar. Nefes darlığını giderir. Öksürüğü keser. Nikriste de kullanılır.
Turkish - English dictionary

hanım

(Turkish - English dictionary) :
1. lady. 2. a title meaning Mrs. or Miss (used after a first name): Fatma Hanım. 3. wife. 4. ladylike. 5. the lady of the house (term used by a domestic servant when speaking of a female employer): Hanım evde yok. The lady of the house is not at home. abla sister (a term of respect in addressing a woman). evladı colloq. 1. mama´s boy. 2. bastard. hanımcık 1. proper little (lady, housewife, girl). 2. domestic, housewifely. kadın neat and housewifely woman. kız 1. young lady, young girl. 2. proper little lady. nine grandmother. teyze ma´am.
Turkish - English dictionary

hanımanne

(Turkish - English dictionary) :
1. mother-in-law. 2. ma´am.