hastalık


Results for "hastalık"

Dream Dictionary of Phrase

HASTA / HASTALIK

(Dream Dictionary of Phrase) :
Hastanın hasta olduğunu görmesi sıhhate kavuşmasına, Sağlıklı birinin hasta olması sıhhate, Ateşli hastalıklar idareden gelecek üzücü durumlara, Sıkıntıda olan kimsenin hasta olması bu sıkıntıdan kurtulmasına, Hastalık nifaka, inanç zayıflığına ve evhamaa, Salgın hastalık kıtlığa, geçim sıkıntısına ve pahalılığa, Vücudunun bir bölgesinde su birikmesi hakaret ve süfliliğe, Hastalık bazen sıhhatle birlikte dinen zayıflığa, sağlıklı olduğu halde bunun şükrünü eda etmemeye, ibadetleri aksatmaya delalet eder.
Islamic Glossary

Ma'nevî Hastalık

(Islamic Glossary) :
Kalbe gelen yanlış îtikâd (inanç); insanın doğruyu, gerçeği görmesine mâni olan perde;îtikâdî bozukluk ve düşünce. Dünyâya ve haramlara düşkün olma; kibir ve riyâ gibi kalbhastalığı.Allahü teâlânın var ve bir olduğu, Muhammed aleyhisselâmın, O'nun resûlü olduğu ve hattâO'nun getirdiği her emrin ve haberlerin doğru olduğu, güneş gibi meydandadır. Düşünmeğe,isbât etmeye hiç lüzum yoktur. Fakat bunu görmek için müdrike yâni anlay ış hâssası bozukolmamak ve mânevî hastalığı bulunmamak lâzımdır. Müdrike (anlayıcı) kuvveti hasta ve bozukolunca, düşünmek, incelemek lâzım olur. Fakat kalb hastalıktan kurtulur, gözden mânevîperdeler kalkarsa, bunları açık olarak görür. Meselâ, s afrası bozuk olan kimse, şekerin tadınıduymuyor. Şekerin tatlı olduğunu ona anlatmak, isbât etmek lâzım olur. Fakat, hastalıktankurtulunca, isbât etmeye lüzûm kalmaz. (Ahmed Fârûkî)
Turkish - English dictionary

hastalık

(Turkish - English dictionary) :
1. sickness, illness; ill health. 2. disease. 3. addiction. almak/kapmak to catch a disease. geçirmek to be sick, have an illness. hastası hypochondriac. sağlık/sayrılık bizim için. proverb Any of us can be afflicted by illness (therefore we ought to take precautions against it). sigortası health insurance. a tutulmak to get sick, come down with a disease. a yakalanmak to get sick, be taken ill.
Turkish - English dictionary

hastalıklı

(Turkish - English dictionary) :
(someone) who has bad health, sickly, ailing.
Turkish - English dictionary

incehastalık

(Turkish - English dictionary) :
prov. (pulmonary) tuberculosis, consumption.