hurma


Results for "hurma"

Recipes Glossary

TATLI-BADEMLİ HURMA TATLISI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 bardak kıyılmış 1. Üç bardak şeker, iki bardak su vebadem, bir tatlı kaşığı limon suyu ile1 fiske tuz, birlikte biraz kıvamlıca bir şurup2 kaşık yağ elde etmek için kaynatılır. Kaşıktan(tereyağı), akan son damla şurup tırnak üzerinde2 bardak un, duracak kıvama gelmelidir. Bu2 bardaktan biraz şekilde şurup yapıldıktan sonraeksik su, soğumaya bırakılır.4 yumurta, 2. İki kaşık tereyağı, bir fiske1 limon kabuğu tuz, iki bardaktan biraz eksik surendesi. içerisine konur, kaynamayaŞurubu için: bırakılır. Diğer tarafta iki bardak3 bardak şeker, un elenir, kaynayan su içerisine2 bardak su, boşaltılır. Tahta kaşıkla süratlice1 tatlı kaşığı limon karıştırılarak on dakikaya yakınsuyu. pişirilir. Ateşten alınır soğutulur.İçine dört yumurta, bir bardakkıyılmış badem, limon kabuğu rendesikonur, kaşıkla karıştırılır, iyicehepsi özleştirilir. ( Olmazsa ellekarıştırılır)3. Yarım ceviz büyüklüğündekiparçalara bölünüp, muntazamyuvarlaklar yapılır. Kalbura bastıgibi kalbur üzerinde bastırılıphurma şekli verilir.4. İki bardak çiçek yağında ortahararetteki ateşte iyice kızartılır,evvelce hazırlanan soğuk şuruba yağısüzülerek atılır. İkinci partikızarıncaya kadar şurupta tutulur.Şuruptan alınan tatlılar, şurubusüzülerek servis tabağına alınır.
Recipes Glossary

TATLI-HURMA TATLISI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI2 bardak un, 1. İki bardak toz şeker, iki bardak1 fincan eritilmiş su, bir tatlı kaşığı limon suyu ileyağ, şurup hazırlanır, soğumaya1 fincan küllü su, bırakılır.1 tutam tuz, 2. Un elenir, ortası açılır,3 yumurta, eritilmiş ılık yağ dökülür. Üç1 fincan toz şeker yumurta kırılır. Bir fincan küllüŞurubu İçin: su, bir tutam tuz, bir fincan toz2 bardak toz şeker, 2 şeker ilavesi ile iyice yoğurulur.bardak su, 1 tatlı Hamur ele yapışıyorsa biraz daha unkaşığı limon suyu. serpmek lazımdır. Tekrar beş dakikasonra hamurun üzerine ıslak bir bezörtüp on beş dakika kadardinlendirilir.3. Hamur dinlendikten sonra cevizdenküçük parçalar alıp, avuç içerisindebezeler yapılır. Bu bezelerden herbiri kalın delikli kalburabastırılarak inceltilir ve parmaklararasında kendine doğru çekilir,yuvarlanıp hurma şekli verilmişolur.4. Bu hurma tatlıları orta ateştekızdırılmış yağ içerisine atılır,her iki tarafı kızartıldıktan sonrasoğutulmuş şuruba yağları süzülerekkatılır, üzerleri bastırılarak şurupiçerlerine iyice çektirilir. İkincipartinin kızarmasına kadar şuruptatutulur. Sonra şuruptan çıkarılır.Arzuya göre üzerine kaymak, yeşilfıstık, dövülmüş ceviz konur.
Turkish - English dictionary

hurma

(Turkish - English dictionary) :
1. date (fruit). 2. (Japanese) persimmon. ağacı 1. date palm. 2. (Japanese) persimmon tree. tatlısı a date-shaped sweet.
Turkish - English dictionary

hurmalık

(Turkish - English dictionary) :
1. date grove. 2. persimmon grove.
Turkish - English dictionary

trabzonhurması

(Turkish - English dictionary) :
,-nı (Japanese) persimmon.