iklim


Results for "iklim"

Environmental Glossary

MİKROİKLİM

(Environmental Glossary) :
[ Microclimate ] Küzük bir alandaki yöresel iklim koşulları.
Names Dictionary

İKLİM

(Names Dictionary) :
Erkek ismi.Bir bölgenin hava koşullarıyla beliren durumu
Meteorological Glossary

AKDENİZ İKLİMİ

(Meteorological Glossary) :
(MEDITERRANEAN CLIMATE) [i]Yazları oldukça sıcak, kurak ve güneşli, kışları ise ılık ve orta derecede yağışlı geçen subtropikal iklim tipi. Bu denizsel iklimin temel özellikleri şöyle sıralanır: Batılı rüzgarlar ve hareket eden siklonlar nedeniyle orta derecede yağış ve yumuşak kış mevsimi, uzun süreli yağışsız, kurak ve deniz meltemlerinden kaynaklanan sıcak yaz mevsimi, yaz ve kış mevsiminde güneşli hava bolluğu, yıl boyu yeşil kalan ve kuraklığa dayanaklı bitki örtüsü, narenciye ve zeytin tarımına elverişli ortam ve en soğuk ay sıcaklık ortalaması bile 6 °C'nin altına düşmeyen bir sıcaklık. Akdeniz'in etrafını saran çok geniş bir kara parçası bu tip iklimin etkisi altındadır. Aynı tip iklim özelliklerini Kaliforniya kıyılarında, Avustralya'nın güneybatı köşesinde ve Orta Şili'de görmek olasıdır.
Meteorological Glossary

ARKTİK İKLİM

(Meteorological Glossary) :
(ARCTIC (or POLAR) CLIMATE) [i]Kuzey ve Güney kutuplarında 50 ° F'lık izotermin olduğu yerlerde kullanılan kavram. Arktik sıcak iklim bir anlamda tundra iklimi iken soğuk iklim tamamen buzullarla kaplı iklim demektir.
Meteorological Glossary

BETİMSEL İKLİMBİLİM

(Meteorological Glossary) :
(DESCRIPTIVE CLIMATOLOGY) [i]Hava elemanları ile iklim arasındaki ilişkileri iklimsel istatistik ile yorumlayıp, değerlendiren, bu ilişkinin insan yaşamı, sağlığı ve aktiviteleri üzerindeki etkilerini ortaya koymaya çalışan iklimbilim dalı.