indeks


Results for "indeks"

Medicine and Hematology Glossary

ERİTROSİT İNDEKSLERİ

(Medicine and Hematology Glossary) :
MCV : 83-95 fL, MCH : 27-32 pg, MCHC: 32-36 g/dL
Environmental Glossary

GÜRÜLTÜ VE SAYI İNDEKSİ

(Environmental Glossary) :
[ Noise and number index ] İngiltere'de Heathrow hava limanı yöresinde yapılan bir araştırmaya dayanılarak geliştirilen, uçak gürültüsünden kaynaklanan rahatsızlığın ölçülmesine yönelik indeks.
Environmental Glossary

NÜFUS İNDEKSİ

(Environmental Glossary) :
[ Population index ] Dolaylı araçlarla gerçekleştirilen, bir nüfusun büyüklüğü ya da diğer özellikleriyle ilgili tahmin.
Meteorological Glossary

ISI İNDEKSİ

(Meteorological Glossary) :
(HEAT INDEX) [i]Sıcaklığın nasıl hissedildiğinin tanımını veren, nem ve hava sıcaklığı bileşenidir. Bu indeks gerçek hava sıcaklığı değildir. Isı indeksini bulmak için ayrıca bir tablo düzenlenmiştir. Hissedilir sıcaklıkta geniş açıklama verilmiştir.
Meteorological Glossary

İSTASYON İNDEKS NUMARASI

(Meteorological Glossary) :
(STATION INDEX NUMBER) [i]Ulusal sınırlar içerisinde meteorolojik gözlem yapan istasyonların isimleri yerine onları tanımlayıcı olarak kullanılan üç haneli rakam. Uluslararası meteorolojik bilgi değişiminde bu üç rakam istasyon adı yerine geçer. Örneğin: Uluslararası ve ulusal kullanımda 17130 tanımlayıcı rakam kodunda, 17 rakamı ülkenin veya bölgenin Türkiye olduğunu, 130 rakamı ise meteoroloji istasyonun Ankara olduğunu belirtir. Bir ülkedeki istasyon numaraları, ülkenin sol üst köşesinde en küçük değerle başlar, enlemlere paralel olarak artarak, sağ alt köşede en yüksek değere ulaşır. Ülkemizde 022 Zonguldak iken 370 İskenderun'dur.