iğne


Results for "iğne"

Nautical Dictionary

İĞNECİK

(Nautical Dictionary) :
Dümenin kıç bodoslamaya bağlanabilmesi için, erkek ve dişi olarak konmuş olan menteşe
Meteorological Glossary

BUZ İĞNELERİ

(Meteorological Glossary) :
(ICE NEEDLE) [i]İnce sütun şeklindeki buz parçacıkları. Yere düşerken hava içerisinde yüzüyormuş görüntüsü verirler ve güneş ışığı altında parıldarlar. Cirrus tipi bulutlar çoğunlukla buz iğneciklerinden oluşur.
Dream Dictionary of Phrase

ÇİĞNEMEK

(Dream Dictionary of Phrase) :
Ağızda bir şeyler çiğnemek tartışmalı mala, ağız kavgasına, Tatlı bir şey çiğnemek sözün güzelini tekrar etmeye, acı şey çiğnemek kötü kelam tekrarına; Ayaklarıya bir şey çiğnemek, çiğnediği şeyin temisil ettiği mal ve değeri -iyilik yahut kötülükten ne ise- ayaklar altına almaya, Kötü şeyi çiğnemek hayra, iyi şeyi çiğnemek şerre, Bir vasıtan altında kalarak yahut ayaklar altına alınarak çiğnenmek işlerin düzelmesine, tevazu ile birlikte gelecek hayırlara delalet eder. ( Ayrıca Bakınız; Sakız.)
Dream Dictionary of Phrase

İĞNE

(Dream Dictionary of Phrase) :
Yoksulun durumunun düzelmesine, Düzensiz ve dağınık işlerin toplanmasına, bekar için evlenmeye, Dikiş diktiği iğnenin kırılması, kaybolması yahut kullanılmaz hale gelmesi işlerin bozulmasına ve bir süre sonra toparlanmaya, İğne ve çuvaldız gibi şeyler haamile kadın için kız çocuğuna, diğerleri için yolculuğa, İğne, kendisiyle iyi geçinilen uyumlu kadın ve erkeğe, İğnenin ağza kaçması yahut onu yemek, kendisine zararı dokunacak birine sırrını söylemeye, Topluiğne perakende işleri bir araya getirmeye, İğne batması kınanmaya, ayıplanacak bir durumun meydana gelmsine, İğne ile bir söküğü, yırtığı yahut bir şeyi dikmek dağınıklığınıklıktan sonra toparlanma ve hayatın düzene girmesine delalet eder. ( Ayrıca Bakınız; İğne Vurulmak.)
Dream Dictionary of Phrase

İĞNE VURULMAK

(Dream Dictionary of Phrase) :
Kol yahut kalçadan iğne vurulduğunu görmek hastalıktan kurtulmaya, üzüntü ve kederin geçmesine, omuzdan iğne vurulmak borç ve geçim yükünün hafifilemesine, İğneci görmek nikah memuruna, insanı bir sıkıntıdan kurtaran hayırsever ve iyi kimseye delalet edeer.