kafir


Results for "kafir"

Dream Dictionary of Phrase

KAFİR

(Dream Dictionary of Phrase) :
İnançsız kimse düşmana, yaşlı kafir sinsi ve eski bir düşmana, İnançsız kadın görmek başkalarının farkedemeyeceği sevince, Kafir olduğunu görmek, Allah'ın -c.c.- nimetlerine karşı nankörlük etmeye, Yoprak işleriyle uğraşan birinin kendini kafir görmesi ttoprağa tohum saçıp üzerini örtmesine delalet eder.
Islamic Glossary

KÂFİR

(Islamic Glossary) :
İslâmiyette inanılması lâzım olan şeylerin hepsine veya birine inanmayan, dînin emirlerinibeğenmeyen, hafife alan, alay eden.Allahü teâlâ Kur'ân-ı kerîmde meâlen buyuruyor ki:Kâfirler, Allahü teâlânın emirleri ile Peygamberlerin emirlerini birbirinden ayırmakistiyorlar. Bir kısmına inanırız, bir kısmına inanmayız diyorlar. Îmân ile küfür arasındabir yol açmak istiyorlar. Onların hepsi kâfirdir. Kâfirlerin hepsine Cehennem azâbını, çokacı azâbları hazırladık. (Nisâ sûresi: 150-151)Kâfirleri yüzleri üzerine sürünerek Cehennem'e göndeririz. ( Meryem sûresi: 86)Bir adam; "Yâ Resûlallah! Kıyâmet gününde kâfir yüzüstü nasıl haşredilecek?" diyesorunca, Resûlullah efendimiz; " Onu dünyâda iki ayağı üzerinde yürüten, kıyâmet günündeyüzüstü yürütmeye kâdir değil midir?" buyurmuştur. (Hadîs-i şerîf-Müslim)Kâfirin hiçbir iyiliği, hayrâtı, hasenâtı âhirette faydalı olmaz. Îmânı olmayanın hiçbiriyiliğine sevâb verilmez. (Hâdimî)Din bilgilerinde, ibâdetlerde zamâna uyulmaz. Îmân (inanç) bilgileri, din bilgileri zamanladeğişmez. Bunları değiştirmek, zamâna uydurmak isteyenler, Ehl-i sünnetten (Peygamberefendimiz ve arkadaşlarının yolunda olanlardan) ayrılır, kâfir veya sapı k olurlar. Çünküİslâmiyet'in kıyâmete kadar bozulmayacağını, doğru olarak kalacağını Allahü teâlâ vâdetmiştir.(Tahtâvî-Hamdullah Decvî)
Islamic Glossary

KÂFİRÛN SÛRESİ

(Islamic Glossary) :
Null
Islamic Glossary

KİTABLI KÂFİRLER

(Islamic Glossary) :
İncîl ve Tevrât'tan birine inanan kâfirler. Hıristiyanlar ve Yahûdîler. (Bkz. Ehl-i Kitab)Müslüman erkeğin kitablı kâfir kadını nikâh etmesi câizdir. Başka kâfir kadınla ve mürtedolmuş, dinden çıkmış kadınla evlenmesi câiz değildir. (İbn-i Âbidîn)
Islamic Glossary

KİTABSIZ KÂFİRLER

(Islamic Glossary) :
Ehl-i kitâbın dışındaki kâfirler, dinsizler.Müslümanlar, âhirete inanıyor. Kitabsız kâfirler inkâr ediyor. Tekrar dirilmek olmasaydı,inanmayanlar bir şey kazanmaz, müslümanlar da zarar etmezdi. Fakat kâfirlerin dediğiolmayınca, sonsuz azâb çekeceklerdir. (Hazret-i Ali)Kitabsız kâfirlerin kestikleri yenmez, kızları alınmaz ve kız verilmez. (Muhammed Hâdimî)Her müslüman iyi bilsin ki, bütün san'atlar, farz-ı kifâyedir. Bunu düşünerek, bir san'atayapışmak, ibâdet etmek olur. İster kitablı kâfirler keşf etsin, bulsun, ister kitabsız kâfirler, hersan'atı öğrenmek ve hele harb vâsıtalarını en modern, en i leri şekilde yapmağa çalışmak farzdır.(İmâm-ı Gazâlî)