kalbur


Results for "kalbur"

Recipes Glossary

TATLI-KALBURA BASTI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞIBir su bardağı yoğurt 1. Un elenir, ayrı bir kapta ikiBir su bardağı zeytin yumurta kırılır, üzerine bir bardakyağı zeytinyağı katılır, iyiceİki yumurta karıştırılır.Bir çay kaşığı 2. Bir numaradaki karıştırılankarbonat malzemeler, üzerine un ve bir kaşıkAldığı kadar un, karbonat karşıtırılır, yoğrulmayaŞurup için: başlanır, kulak memesi4 bardak şeker, üç yumuşaklığında bir hamur eldebardak su, bir tatlı edilinceye kadar iyice yoğrulur.kaşığı limon suyu. 3. Hamur ceviz büyüklüğündeparçalara bölünür, beze yapılır.Delikleri genişçe bir kalbur yadarendenin ince delikli kısmınabastırılarak hamurun sırtına şekilverilmiş olur. Bu şekilli hamurkıvrılarak yağlanmış bir tepsiyedizilir. Fırında pişirilir.4. Bir tencerede 4 bardak şekere üçbardak su ve limon suyu katılarakkaynatılır. Bu şurup biraz soğumuşolarak fırından çıkan tatlınınüzerine dökülür, tepsinin üzerikapatılır, şekerini çekinceye kadarbekletilir.
Recipes Glossary

TATLI-KALBURA BASTI (2)

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞIBir su bardağı yoğurt 1. Bir kapta eritilen margarin birBir su bardağı irmik, su bardağı yoğurt, bir su bardağıbir paket ince irmik, üç yumurta kırılır, telmargarin (250 gr.lık karıştırıcı ile iyice karıştırılır.) 2. Bir numaradaki bu karışıma ikiÜç adet yumurta kahve karışımı kabartmatozu, kulakBir çay bardağı memesi yumuşaklığı olacak şekildedövülmemiş ceviz, İki unu katılır, iyice yoğrulur,çay kaşığı kabartma 3. Hamur on dakika kadartozu, dinlendirilir.Şurup için: Dört su 4. Dinlendirilen hamurdan cevizbardağı şeker, Üç su büyüklüğünde parça alınır. Avuçlarbardağı su, arasında yuvarlanır. Rendenin küçükBir tatlı kaşığı delikli tarafında ya da bir kalburlimon suyu. üstünde basılarak hem şekilleriüzerine çıkarılır, hem de bezelerşeklinde yatsıtılır. İçine cevizindörtte biri konur, iki ucundankıvırmak suretiyle kapatılır.Şekilli tarafı üste gelmek üzerehafif yağlanmış tepsiye dizilir.Fırına salınır. Üzeri kızarıncayakadar pişirilir.5. Fırından çıkan sıcak tatlınınüzerine soğumuş şurup dökülür.Şurubun hazırlanışıDört bardak şeker, üç bardak su ,bir tatlı kaşığı limon suyu birtencerede kaynatılır. Bu şurupkalbura bastılara başlanmadan önceyapılır.
Turkish - English dictionary

kalbur

(Turkish - English dictionary) :
coarsely meshed sieve; riddle; screen. altı what has passed through a sieve; siftings; screenings. a çevirmek /ı/ to riddle with holes. a dönmek to be riddled with holes. dan geçirmek /ı/ to sift, sieve; to screen; to riddle. gibi riddled, full of holes. makinesi screening machine, bolting machine. la su taşımak to be engaged in a hopeless task.
Turkish - English dictionary

kalburcu

(Turkish - English dictionary) :
1. maker or seller of sieves, screens, or riddles. 2. sifter; screener; riddler.
Turkish - English dictionary

kalburlamak

(Turkish - English dictionary) :
/ı/ to sift, sieve; to screen; to riddle.