kama


Results for "kama"

Dream Dictionary of Phrase

KAMARA

(Dream Dictionary of Phrase) :
Bakınız; Kabin.
Dream Dictionary of Phrase

YIKAMAK

(Dream Dictionary of Phrase) :
Eli, yüzü yahut vücudun herhangi bir yerini yıkamak ferah ve sevince delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Abdest, Çamaşır Yıkamak.)
Islamic Glossary

MAKÂMÂT-I AŞERE

(Islamic Glossary) :
Fenâ (Allahü teâlâdan başka her şeyi unutmak) makâmının başlangıcında olan ve fenâmakâmına kavuşmak için lâzım olan on şey.Makâmât-ı aşere şunlardır: Tövbe; haram işledikten sonra pişman olup, Allahü teâlâdankorkmak ve bir daha yapmamaya azmedip, karar vermektir. Zühd; şüpheli olmak korkusu ilemübâhların çoğunu terk etmektir. Tevekkül; meşrû sebeblere yapışarak, bütün işleri Hakk'aısmarlamaktır. Kanâat; nafakada yâni yeme-içme, giyinme, barınacak yerde zarûret miktârındançok istememektir. Uzlet; dîni, ahlâkı bozan kimselerden, kitablardan sakınmak, uzak durmak.Zikr; kendini gafletten kurtarmak yâni Allahü teâlâyı anmak, hatırlamaktır. Teveccüh; bütünarzû ve isteklerinden sıyrılarak Allahü teâlâya yönelmektir. Sabır; haramdan sakınıp nefsin kötüarzularını yapmamaktır. Murâkabe; kendini hesâba çekmek ve rızâ ise, Allahü teâlâdan gelenher şeyden hoşnud olmak, boyun eğmektir. (Ahmed Fârûkî)
Islamic Glossary

MAKÂMÂT-I SÜLÛK

(Islamic Glossary) :
Tasavvuf yolunda ilerlerken geçilmesi gereken dereceler.İslâm-ı hakîkî (hakîkî İslâm); makâmât-ı sülûkun geçilmesinden ve nefsin itmînânından(şüphe ve tereddüdlerden kurtulmasından) sonra hâsıl olur (meydana gelir). (MuhammedMa'sûm)
Turkish - English dictionary

kama

(Turkish - English dictionary) :
1. dagger; poniard; dirk. 2. wedge (for splitting stone or wood). 3. breechblock, breech pin, breech plug (of a cannon). 4. mech. key; cotter. basmak colloq. to win (when playing a game); to chalk up a victory. tertibatı breech mechanism.