kamış


Results for "kamış"

Dream Dictionary of Phrase

ŞEKERKAMIŞI

(Dream Dictionary of Phrase) :
zahmetle elde edilen rızka, temiz nesle, Salih amele, cimri kimseden elde edilecek dünyalığa, Bu kamışı çiğnemek işi gereği tatlı dilli olmaya delalet eder.
Islamic Glossary

KAMÎS

(Islamic Glossary) :
1. Gömlek, entâri.Namazda, secdeye yatarken kamîs ve pantolon paçalarını yukarı çekmek mekrûhtur vebunları yukarı çekip, kıvırıp namaza durmak da mekruhtur. (Halebî)Resûlullah kamîs giymeyi severdi. Gömleğinin kolları, bileklerine kadar uzundu. (İmâm-ıTirmizî)2. Kefenin parçalarından olup, entâri gibi uzun, dikişsiz gömlek. (Bkz. Kefen)Erkeğin kefeninin üç parça olması sünnettir. Bunlar:1) İzâr; genişliği bir metreden fazla ve baştan ayağa kadar olan bez parçası. 2) Kamîs;uzunluğu, omuzlardan ayaklara kadar olan uzunluğun iki katıdır. Bu uzunluk ortadan ikiyekatlanıp, kat yerinden, baş geçecek kadar, düz kesilir. Kol ve etek yerle ri kesilmez. 3) Lifâfe;uzunluğu başı ve ayağı geçen, baş üstünden ve ayak altından uçları büzülüp bezle bağlananparça. (İbn-i Âbidîn)
Turkish - English dictionary

hintkamışı

(Turkish - English dictionary) :
,-nı rattan palm.
Turkish - English dictionary

kamış

(Turkish - English dictionary) :
1. reed; cattail, reed mace; bamboo. 2. made of reeds, reed. 3. fishing rod; fishing pole. 4. penis. atmak /a/ slang 1. to mess up, *fuck up. 2. to trick, pull a fast one on. K Bayramı Sukkoth, Feast of Booths. kalem reed pen. ı kırmak slang to catch gonorrhea. koymak slang 1. /a/ to break up a friendship between (two persons). 2. to warn a prospective victim of a cardsharp. a su yürümek slang (for a boy) to reach the age of puberty. şekeri cane sugar.
Turkish - English dictionary

kamışçık

(Turkish - English dictionary) :
1. jeweler´s blowpipe. 2. clitoris.