kararsız


Results for "kararsız"

Meteorological Glossary

MUTLAK KARARSIZLIK

(Meteorological Glossary) :
(ABSOLUTE INSTABİLİTY) [i]Lapse Rate'in, kuru adyabat oranından büyük olması durumundaki nemli havanın durumu. Tersi durumunda, 'mutlak kararlılıkta', 'Lapse-Rate', nem adyabatlardan daha düşüktür.
Meteorological Glossary

POTANSİYEL KARARSIZLIK

(Meteorological Glossary) :
(POTENTIAL INSTABILITY) [i]Konvektif kararsızlıkla aynı anlamdadır. Bu tür karasızlıkta, hava parselinin doymamış tabakası belli bir nem miktarına sahiptir ve eğer bu hava parseli yükseltilirse o zaman önce bu tabakanın alt tabakası doymuş hale gelir ve soğur, daha sonra yavaş yavaş tüm parselin lapse-rate'i eşit hale gelene kadar adyabatik olarak veya yükselme ile hava parselinin tamamı doymuş hale gelir.
Meteorological Glossary

SQUALL/KARARSIZLIK HATTI

(Meteorological Glossary) :
(LINE SQUALL) [i]Herhangi bir karasızlık hattı geçişi sırasında bir yerde gözlenen meteorolojik değişimler. Bu değişimler şöyle sıralanabilirKoyu renkli alçak bulutların oluşumu, rüzgar hızındaki ani artış, rüzgar yönünün saat dönüş yönünde yön değiştirmesi, sıcaklıktaki ani düşüş, basınçta hızla artış ve çoğunlukla dolu olmak üzere kuvvetli yağış ile oraj.
Meteorological Glossary

STATİK KARARSIZLIK

(Meteorological Glossary) :
(LABILE) [i]Atmosferdeki statik kararsızlık veya nötr denge durumunu, diğer bir deyişle; adyabatik lapse-rate'e eşit veya bunu aşan bir durumu belirlemek için kullanılan terim. Almanca'da karasızlığı belirtmek için kullanılır.
Turkish - English dictionary

kararsız

(Turkish - English dictionary) :
1. hesitant, undecided. 2. changeable, unstable. denge unstable equilibrium. olmak to be undecided; to waver.