katil


Results for "katil"

Dictionary of Economics

KATILMA

(Dictionary of Economics) :
İşletme personelinin firma karını ve firmayı yönetim otoritesini paylaşması. Katılma iki şekilde gerçekleşebilir: a) Personelin prim veya temettü alarak firma kazancından yararlanması, b) İşçilerin karar ve uygulama otoritesini de paylaşarak yönetime katılması.İşçinin bu yolla sorumluluğua katılımı sağlanmakta ve firma başarısı ile menfaat ilişkisinin kurulması gerçekleşmektedir. Sanayi ülkelerinde yaygın olarak uygulanan bu sistemin prodüktiviteyi yükselttiği ve işçi ailelerini daha yüksek bir refah düzeyine ulaştırdığı ileri sürülmektedir.
Dictionary of Economics

KATILMA PAYI

(Dictionary of Economics) :
Katılma Payı , bir şirkete ortak olan bir kişinin, şirketin toplam sermayesi içindeki payıdır.
Dictionary of Economics

YÖNETİME KATILMA

(Dictionary of Economics) :
İşçilerin, işletme seviyesinde demokratik olarak karar alınması be bu kararların uygulanması, sonuçlarının kontrolünde söz sahibi olmalarıdır.
Meteorological Glossary

KATILIM

(Meteorological Glossary) :
(ENTRAINMENT) [i]Cumulus bulutlarının üst taraflarında bulunan kubbe şeklindeki dikine faaliyeti gösterir oluşumlara çevresindeki bulunan hava parsellerinin katılması. Yeni katılan bu parseller, bulut sıcaklık, nem ve momentum özelliklerini yavaş yavaş etkilerler ve bulutla karışır.
Dream Dictionary of Phrase

KALP KATILIĞI

(Dream Dictionary of Phrase) :
Hissizliğe, yaratılanlara şefkat göstermemekten dolayı merhamet edilmemeye, Kalp katılığı Kur'an ve sünnete ilgisiz olmaya, Allah'ın zikrinden gaflet etmeye, dünyaya karşı aşırı bir hırs göstermeye delalet eder.