kaya


Results for "kaya"

Names Dictionary

KAYA

(Names Dictionary) :
Erkek ismi.Büyük ve sert taş kütlesi
Dream Dictionary of Phrase

KAYA

(Dream Dictionary of Phrase) :
Basiretli hareket etmeye, uzun ömre, sebat etmeye, ev ve binite, nezaketsiz ve kaba insana yahut sabırlı ve kanaakar bir kadına, Yerleşim alanlarında görülen büyük taşlar ucuzluk ve bolluğa, Dağlarda görülen kayalar, insanlardan uzak yaşayan katı kalpli kimselere, İrice bir taşı delmek yahut ona bir şekil vermeye çalışmak, bir konuyu araştırmaya , Dağlardan kopup gellen ve bir yerde duran kayalar gafil ve cahil kimselere delalet eder.
Islamic Glossary

MUKÂYADA SATIŞI

(Islamic Glossary) :
Altın ve gümüşten başka, ayn (belli) olan bir malı yine ayn olan mal karşılığında satmak.İki kile buğdayı, yüz yumurta karşılığında satmak mukâyada satışıdır. Böyle satışta,birbirine karşılıklı satılan malları söz kesilirken tâyin etmek (belli etmek) şart olup, kabz etmek(ele geçirmek) şart değildir. (İbn-i Âbidîn)Mukâyada satışında, satın alınan mala bedel olarak verilecek belli malı aynen vermeklâzımdır. Meselâ bir gümüş kaşığı gösterip, şu kaşık ile bu horozu satın aldım dese kaşığıvermesi lâzım olup, aynı ağırlıkta ve şekilde ve aynı kıymette başka gümüş kaşık veremez. (AliHaydar Efendi)
Islamic Glossary

TEKÂYÂ

(Islamic Glossary) :
Tekkeler. Tekkenin çoğulu. (Bkz. Tekke)
Plants Glossary

Kayarkorugu

(Plants Glossary) :
(Kulakotu / Saksigüzeli / Naserotu / Sempervivum / Joubarde) Damkorugugiller familyasindan, etli yaprakli, odunsu veya otsu bir bitkidir. Çiçekleri salkim biçimindedir. Yesil kisimlari acidir.Kullanildigi yerler: Yesil kisimlari, zeytinyagi ile karistirilip merhem yapilir. Cilt iltihaplarinda, egzama ve nasir tedavisinde kullanilir.