kaymak


Results for "kaymak"

Dream Dictionary of Phrase

KAYMAK

(Dream Dictionary of Phrase) :
Alınteriyle kazanılan malın faydalı ve bereketli sonucuna, bir vesileyle gelecek toplu mala yahut ana karnındaki çocuğa, Kaymak bazen ucuzluk ve bolluğa, kar ve kazanca; arzu edilen şeylerin gerçekleşmesine, Kaymak yemek, mukaddes beldeleri ziyaret etmeyye delalet eder.
Dream Dictionary of Phrase

KAYMAKAM

(Dream Dictionary of Phrase) :
Bakınız; Yönetici.
Recipes Glossary

DONDURMA-KAYMAKLI DONDURMA

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI5 bardak süt (Koyun 1. Temiz bir kap içerisinde sütsütü tercih kaynatılır, sonra şekeri katılıredilmelidir) yine kaynatılır. Az bir su ile salep1 bardaktan biraz eritilir, kaynayan şekeri suya sicimfazla şeker(250 gram) gibi akıtılır, bir taraftan da top3 gram ( 1 tatlı top olmaması için dikkat edilir.kaşığı) saf salep Karıştırılarak iyice pişirilir.2. Ateşten alınır, bir kepçe ilekarıştırılıp, savurarak soğutulur.3. Soğutulan bu malzeme bir kutuyadökülür. Buzdolabının buzluğunakonur. Soğutucunun ayarı arıtılır.Onbeş yirmi dakika sonra çıkarılır.Donmuşsa kenarları sıyrılır,karıştırılır. Yine buzdolabınınbuzluğuna konur. Böylece her onbeşdakikada bir çıkarılır,kenarlarındaki kısımlar bıçaklakazınır, karıştırılır. Bu karıştırmatahta kaşıkla yapılırsa daha iyisonuç verir. Hatta tahta kaşıklakarıştırılıp dövmek dondurmanın dahada sakızlaşmasını sağlar. Dondurmakatı, sakız gibi olunca buzluktanalınır, servis yapılır.
Turkish - English dictionary

kaymak

(Turkish - English dictionary) :
to slide; to slip; to skid.
Turkish - English dictionary

kaymak

(Turkish - English dictionary) :
1. cream. 2. clotted cream. ını almak /ın/ to skim (milk). altı skim milk. bağlamak to form cream. gibi 1. very white and smooth. 2. creamy and delicious. şekeri a fondant candy. tutmak to form cream. yağı fresh butter.