kaynak


Results for "kaynak"

Turkish - Kurdish Dictionary

kaynak

(Turkish - Kurdish Dictionary) :
1.kanî, xweder, jêderk, çavkanî, kelj. 2.hêtûn. 3.kewajen.
Turkish - Turkish dictionary

KAYNAK

(Turkish - Turkish dictionary) :
is. 1. Yeraltı sularının yeryüzüne çıktıkları yer, menba. 2. Bir şeyin çıktığı yer. 3. Araştırma, incelemede yararlanılan belge. 3. Herhangi bir etkenin meydana gelip çevreye yayıldığı yer. 5. İki maden veya sentetik parçayı termik yolla birleştirme.
Dictionary of Economics

KAYNAK

(Dictionary of Economics) :
Toplumda insan ihtiyaçlarını karşılamak üzere mal ve hizmet üretmek için gerekli olan unsurlar. İktisadi kaynaklar olarak da tanımlanabilen bu unsurların başlıcaları; başta doğal kaynaklar olmak üzere çeşitli tip ve yetenekte (Emek, nakine-fabrika ulaştırma ağı gibi) teçhizat ve tarım, madencilik ve inşaat için ayrılmış alanlardı. Kaynak kavramı bu geniş anlamda kullanımı yanında mikro düzeyde bir işletmenin faaliyetini başlatabilmesi için gerekli para, kredi vb. gibi varlıkları ifade etmek üzere de kullanılır.
Dictionary of Economics

KAYNAK

(Dictionary of Economics) :
Kaynak,insanların toplum içinde mevcut gereksinimlerini karşılamak üzere mal ve hizmet üretmek için gerekli faktörlerdir.Ayrıca bir işletmenin faaliyetini başlatması ve devam ettirebilmesi için gerekli para, kredi gibi varlıklarda kaynak olarak kullanılmaktadır.
Names Dictionary

KAYNAK

(Names Dictionary) :
Erkek ismi.Suyun çıktığı yer