kebap


Results for "kebap"

Dream Dictionary of Phrase

KEBAP

(Dream Dictionary of Phrase) :
Kızarmış kebap mala, geçim hususunda müjdeye korkudan emin olmaya çocuk bekleyen için çocuğa, üzüntüde olanın sıkıntıdan kurtulmasına, Pişmemiş kebap çocuk cihetinden gelecek üzüntüye, Kebap yapmada kullanılan şiş ilim ve sanat öğreten kimseye ya da hizmmetçiye, delaletiyle işlerin hallolduğu kimseye, Hayvanın kaburga kısmından yapılmış kebap kadına yahut bir meseleden dolayı üzülmeye delalet eder.
Dream Dictionary of Phrase

KEBAPÇI

(Dream Dictionary of Phrase) :
Doktora, mürebbiye, sanat ve hüner öğreten kimseye, Kebap satın almak çocuğunu bir okula yahut sanata vermeye ya da işe yarar birini yanında istihdam etmeye, Kebapçı olmak zor ve hile ile bir mevkiyi ele geçirmeye, Kebapçı bazen sözde bozgunculuğa, çocukk ve müjdeye delalet eder.
Recipes Glossary

ETLİ YEMEKLER-YOĞURTLU KEBAP

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI500 gr. kuzu eti, 1. Kuşbaşı doğranıp yıkanmış, suyu1 kaşık çiçek yağı, süzülmüş etler, yağ, soğan suyu, tuz1 soğanın suyu, ve biberle iyice ovulur.tuz, biber, 2. Dört şişe kuşbaşı etler dizilir,2 küçük pide, ızgarada güzelce pişirilir.2 kaşık yağ, 3. Bir kaşık yağ tavada iyice1 kahve kaşığı kızdırılır. Pideler bir lokma olacakkırmızı biber, kadar üçer santim kesilir. Tavaya1 kahve fincanı atılır. Bir dakika kadar kaşıklakaynar et suyu veya karıştırılır, kaynar su veya et suyusu, ilave edilir. Ocak kenarına alınır,2 bardak suyu kapağı kapatılır, beş dakika kadarsüzülmüş yoğurt. bekletilir.4. Pideler dört tabağa bölünür,üzerlerine yoğurt dökülür. Şişkebabları eşit olarak üzerlerinedizilir.5. Kırmızı biberle kızartılmış yağüzerlerine gezdirilir.6. Tabakların kenarlarına bir parçadoğranmış patates ve sivri biberkonup servis yapılır.
Turkish - English dictionary

kebap

(Turkish - English dictionary) :
1. shish kebab; meat broiled or roasted in small pieces; any food roasted in small pieces. 2. roasted; broiled. olmak to be roasted; to be broiled. şişi 1. kebab skewer. 2. slang dagger. yapmak /ı/ to roast; to broil.
Turkish - English dictionary

kebapçı

(Turkish - English dictionary) :
maker or seller of kebap. kedisi gibi yutkunmak to hope for something in vain.