kestane


Results for "kestane"

Plants Glossary

helvacıkabağı (kestanekabağı)

(Plants Glossary) :
Kabakgillerden tatlısı yapılan bir çeşit kabaktır. Yaprakları uzun ve büyüktür. Çekirdekleri yoktur. Ev ilaçlarında çekirdekleri kullanılır.Faydası : Bağırsak kurtlarının düşürülmesinde yardımcı olur.
Plants Glossary

kestane (castanea vesca)

(Plants Glossary) :
Kayıngiller familyasından; kışın yapraklarını döken, 25 - 30 metre boyunda bir ağaçtır. Yaprakları geniştir. Meyveleri iridir.Faydası : Kabuklarının suda kaynatılması ile hazırlanan ilaç; ateş düşürür ve sinirleri yatıştırır. Meyvesi, kasları kuvvetlendirir. Kan dolaşımını düzenler. Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Varis ve basur memelerinin meydana gelmesini önler. Karaciğer yorgunluğu ve şişliğini geçirir. Kansızlığı giderir. Mideyi kuvvetlendirir. Damar sertliği ve yüksek tansiyondan şikayet edenlerle, şeker hastaları yememelidir.
Plants Glossary

öküzgözü (dağkestanesi)

(Plants Glossary) :
Bileşikgiller familyasından; çayır ve ormanlarda yetişen, papatyayı andıran, çok yıllık bir bitkidir. Kömeçleri turuncu-sarıdır. Çiçekleri kullanılır.Faydası : Kusturucudur. Sinir sistemini çok şiddetli bir şekilde uyarır. Haricen kullanıldığı takdirde romatizma ağrılarını dindirir, yaraları iyileştirir. Fazla miktarda kullanılmamalıdır.
Recipes Glossary

KEK-KESTANELİ TATLI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞIHamuru için; 1. Derince bir kabın içinde,250 gr. un yumurta, şeker ve tuzu iyice60 gr. toz şeker çırparak kar haline getirin.1 yumurta 2. İçine unu bir defada boşaltarak,Bir tutam tuz iyice karıştırın. Tereyağını125 gr. tereyağı ya karışıma ilave edin. Sonra bu hamuruda margarin. serin bir yere koyarak 1 saatdinlendirin.Kreması için; 3. Bu esnada kremasını hazırlayın.2 yumurta Bir kabın içinde yumurtaları ve toz100 gr. toz şeker şekerleri iyice çırparak, unu ilave60 gr. un edin.1/2 lt. süt 4. Üzerine sütü dökerek karışımıVanilya krema haline getirin. Kremayı hafifateşte koyulaştırın. Kaynamayabaşlayınca ateşten alın ve soğumasıiçin bir köşeye bırakın.5.Yufkanın içine bir alüminyum kağıtserip ortasına bir avuç kuru fasulyedoldurun. Hazırladığınız pastakalıbını fırına koyarak 25 dakikapişirin. Biraz soğuduktan sonrakalıptan pastayı çıkararak düz birtabağın içine yerleştirin. İçinekremayı döküp, üstünü kestaneşekerlemeleriyle süsleyerek servisyapın.
Turkish - English dictionary

atkestanesi

(Turkish - English dictionary) :
,-ni horse chestnut.