kont


Results for "kont"

Tourism Glossary

Seyahat kontratı

(Tourism Glossary) :
Bir seyahat anlaşması, seyahat eden kişi (turist) ile seyahat boyunca gerekli hizmetleri sağlayacak ulaştırma, konaklama ve yiyecek-içecek işletmeleri arasında yapılan bir sözleşme.
Plants Glossary

kınakına (kontestozu)

(Plants Glossary) :
Kökboyasıgiller familyasından; anayurdu Peru ve Bolivya olan ve sanayii bitkisi olarak Cava, Güney Hindistan, Kolombiya, Seylan, Guatemala, Kamerun ve Kongo gibi tropikal ülkelerde yetiştirilen 15-20 metre boyunda bir ağaçtır. Kabuğundan kinin çıkarılır. Kınakınanın içeriğinde kinin, kinidin, kinşonin, singol, kupreol gibi maddeler vardır. Gövde, kök ve kabukları kullanılır. Tadı acıdır.Faydası : Ateş düşürür. Sıtmayı tedavi eder. Tifoda faydalıdır. Ağır ve mikroplu hastalıkların nekahat devresini kısaltır. Cilt kaşıntılarında faydalıdır. İştah açar. Kuvvet verir. Kabızlığı giderir. Kinidin alkoloidi taşikardide kullanılır. Vücuda kuvvet verir.
Turkish - English dictionary

akont

(Turkish - English dictionary) :
,-tu installment, partial payment.
Turkish - English dictionary

dekont

(Turkish - English dictionary) :
,-tu 1. statement of account. 2. fin. deduction.
Turkish - English dictionary

ıskonto

(Turkish - English dictionary) :
1. com. discount, discounting (a note or bill). 2. com. discount (the amount of a discount). 3. discount, price reduction. 4. discount (made for the specious element in a story), grain of salt: Onun söylediklerini ıskontoyla dinle! Take what he says with a grain of salt! etmek /ı/ 1. to discount (a note or bill). 2. to give a discount of, reduce the price by (a specified amount): Yüz bin lira ıskonto ettim. I´ve given a discount of one hundred thousand liras. 3. to discount, take (what someone says) with a grain of salt. haddi com. discount rate. yapmak /a/ to give (someone) a discount.