kredi


"kredi" Kelimesi için arama sonuçları

Turizm Sözlüğü

Turizm Kredisi

(Turizm Sözlüğü) :
Turistik işletmeler kurarak ekonomiye pozitif etki sağlamak amacında olan girişimlere, belli ilke ve şartlar dahilinde verilen ve faiz oranı düşük sektörel bir kredi olarak kullanılan, oldukça çok uygulaması olan bir borçlanma biçimi.Türkiye kalkınma bankası tarafından verilen bu krediler, gerek yatırım gerekse işletme dönemlerini kapsayacak nitelikte ortaya çıkan uzun vadeli kredilerdir.
Türkçe - İngilizce Sözlük

akreditif

(Türkçe - İngilizce Sözlük) :
1. credit transmitted to another bank for an assignee. 2. letter notifying an assignee of his credit account, letter of credit. 3. letter of guarantee.
Türkçe - İngilizce Sözlük

kredi

(Türkçe - İngilizce Sözlük) :
1. good credit standing; good credit rating. 2. bank loan, loan of money (obtained from a bank). 3. reputation, one´s position in the public eye. 4. education credit, credit hour. açmak /a/ 1. to let (someone) buy on credit. 2. (for a bank) to give (someone) a loan of money. almak to get a bank loan, get a loan of money from a bank. si düşmek 1. to lose one´s credit standing. 2. to lose the esteem of others. kartı credit card. limiti credit line, Brit. credit limit. mektubu letter of credit. vermek /a/ (for a bank) to give (someone) a loan (of money).