kurak


Results for "kurak"

Meteorological Glossary

PALMER KURAKLIK ŞİDDETİ E/İNDEKSİ

(Meteorological Glossary) :
(PALMER DROUGHT SEVERITY INDEX -(PDSI)) [i]NOAA/Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı tarafından hazırlanan uzun dönem meteorolojik kuraklık şiddeti e/indeksi. Bu e/indeks çok uzun zamanı içerir ve aşırı yağışlı, aşırı kurak dönemleri aylar veya yıllar şeklinde gösterir. Su arz ve talebine bağlı olarak, su dengesi denklemini kullanarak bu e/indeksi elde etmek mümkündür. Ulusal Hava Servisi bu e/indeksi haftalık olarak hazırlamaktadır.
Meteorological Glossary

YARIKURAK

(Meteorological Glossary) :
(SEMIARID) [s]Ekolojik koşullarla bağlantılı olarak iklimleri kendi içerisinde alt bölümlere ayırırken kullanılan terim. Terimin anlamı yarı kuraktır. 'Subhumid' yani yarı nemli sayılan iklimlerde, iklimin temel özelliği olan uzun boylu çayır ve otlaklar ile yer yer görülen ağaçlık ve çalılık yerine yarı kurak iklimde, ağaçsız ve çalılıksız kısa boylu çayır ve otlaklar görülür. Step iklimi bu tanıma iyi bir örnektir. İklim sınıflandırmasında, kuark ile yarınemli arasındaki koşulları tanımlayan terimdir.
Dream Dictionary of Phrase

KURAKLIK

(Dream Dictionary of Phrase) :
Ümit kesilen bir şeyin gerçekleşmesine, üzüntüden sonra sevince, rızık ve berekete; Susuzluktan kurumuş bir yer görmek korkudan emin olmaya delalet eder.
Turkish - English dictionary

kurak

(Turkish - English dictionary) :
1. dry, rainless. 2. (soil) that won´t hold moisture, that dries out quickly.
Turkish - English dictionary

kurakçıl

(Turkish - English dictionary) :
bot. xerophytic.