kuru


Results for "kuru"

Environmental Glossary

SIHHİ ATIK GÖMME ÇUKURU

(Environmental Glossary) :
[ Sanitary landfill ] katı atıkların her gün, sıkıştırılmış ve toprakla örtülmüş katmanlar halinde gömüldüğü çukurlar. Doldurulan alanlar yeşillendirilip park haline getirilebilir.
Names Dictionary

KURULTAY

(Names Dictionary) :
Erkek ismi.Bir kurumun genel işlerinin görüşüldüğü genel toplantı.
Meteorological Glossary

BÖLGESEL KURULUŞLAR/OLUŞUMLAR

(Meteorological Glossary) :
(REGIONAL ASSOCIATION) [i]WMO-World Meteorological Organisation -Dünya Meteoroloji Teşkilatının Bölgesel Kuruluşları için kullanılan bir terim. DMT, dünya üzerinde 6 ayrı bölgesel teşkilata sahiptir. Bu bölgesel teşkilatlar, kendi bölgesi içerisinde yer alan üye ülkelerin katılımlarıyla oluşur. DMT'nın bölgesel teşkilatları şu şekilde sıralanabilir: Afrika, Asya, Güney Amerika, Kuzey ve Orta Amerika, Güneybatı Pasifik ve Avrupa. Her bölgesel kuruluş, DMT'nın yönergeleri doğrultusunda gerektiğinde toplanır.
Meteorological Glossary

KURAKLIK/KURUMA

(Meteorological Glossary) :
(EXSICCATION) [i]İklimbiliminde, yağışların miktarında herhangi bir azalma olmaksızın, bir bölgede değişik nedenlerle ve özellikle de süzülme nedeniyle, nem miktarının azalması ve kuraklığın başlaması durumu. Yağış yokluğundan oluşan kuraklıktan farklıdır. Bir bataklığın zaman içinde kuruması bu olaya bir örnektir.
Meteorological Glossary

KURU ADYABAT

(Meteorological Glossary) :
(DRY ADIABAT) [i]Kuru hava veya su buharı içermeyen hava parselinin yükseltilmesi. Bir hava parseli yükseltildiğinde, basıncı düşer, yükseklikle basınç düştüğünden genleşme nedeniyle sıcaklık da düşer. Hava parseli kuru olduğu ve adyabatik olarak yükseltildiğinde, sıcaklığı her 100 metrede 1 °C düşer.