kâğıt


Results for "kâğıt"

Dream Dictionary of Phrase

KAĞIT

(Dream Dictionary of Phrase) :
Halis müslüman için ilim ve hikmete, fasık için tövbeye, fitne ve fesat ehli için cehalet ve çirkinliğe, Kendine kağıt verildiğini görmek hacetinin giderilmesine, Kağıt mala ve nakit paraya, Senet, tapu senedi ve diğer matbu resmi kağıtlar mahiyetleri biiliniyorsa, insan için lehte yahut aleyhte bir duruma, Kağıtçı, yayıncılık ve kağıtla ilgili işi bulunanlar için terif yahut tercüme esere ile kazanca, dieğr kimseler için hilekar birine delalet eder.
Recipes Glossary

ETLİ YEMEKLER-FIRINDA KAĞIT KEBABI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI500 gram koyun eti 1- Kemiksiz yerinden, but veya kol1 adet kuru soğan üstünden, alınan et kuşbaşı olarak4 adet taze soğan doğranır.1 kaşık yağ 2- Çentilmiş kuru soğan, birerBeşer tel dereotu, santim uzunluğunda kesilmiş tazemaydanoz soğan, kıyılmış maydanoz, dereotu,Kâfi miktarda tuz, karabiber, tuz ile et güzelcekarabiber karıştırılır, yarım saat kadar2 adet yağlı kağıt bekletilir.3-Yağlı kağıtların ikisi birbiriüzerine konur, bir kaşık yağlayağlanır.4- Bekletilen etli malzemeler yağlıkağıdın ortasına dökülür. Kağıdınönce bir tarafı sonra ikinci tarafıetlerin üzerine kapatılır, açıkkalan kenarları burulur ve altınakıvrılır. Bir tepsiye konur.5- Üstleri biraz su ile ıslatılır,tepsiye de yarım kaşık yağ konur,orta hararetteki fırında pişirilir.NOT:Yukarıdaki malzeme üçe bölünerek deyapılabilir. Bir de tek yağlı kağıdasarılıp sonra ikinci kâğıda sarmaksuretiyle de olur. İçine girenmalzemelere haşlanmış bezelye dekonur.
Recipes Glossary

ETLİ YEMEKLER-KAĞITTA PİLİÇ

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1semizce piliç 1.Temizlenmiş piliç dört parçaya1 limon bölünür, üzerine tuz ve karabiber2 orta büyüklükte ovularak sürülür.domates 2 kaşık yağ 2.Her bir parça pilici bolca örtecek2 yağlı kağıt şekilde kesilen yağlı kağıttan birerYeterince tuz, çift alınır, üzerine pilicin birkarabiber parçası konur. Yanlardan kağıtlarpiliç parçalarının üzerinekapatılır. Açık kalan kağıdın uçlarıel ile bükülür ve altına kıvrılır,tepsiye sıralanır.3. Kağıtların yanmaması içinüzerleri su ile ıslatılır ve fırınasürülür, pişirilir.NOT:Piliçlerle birlikte haşlanmış tazebezelye veya konserve bezelye dekonabilir, daha güzel olur.
Turkish - English dictionary

kâğıt

(Turkish - English dictionary) :
1. paper; piece of paper. 2. card, playing card. 3. colloq. letter, note. 4. document. açmak to turn up the trump card. bıçağı paper cutter. dağıtmak to deal the cards. a dökmek /ı/ to put (something) down on paper, write (something) down. ezmesi papier-mâché. fabrikası paper mill. fener paper lantern, Chinese lantern. gibi olmak to turn as white as a sheet. hamuru paper pulp. kaplamak /a/ to paper, cover with paper. kebabı a dish made of lamb and vegetables broiled in a wrapper. makası paper scissors. oynamak to play cards. oyunu card game. para paper money; note, bill. para çıkarma fin. emission. sepeti wastepaper basket. üzerinde (existing) on paper, in the planning stage. üzerinde kalmak (for a project) to exist on paper only, not to get beyond the planning stage. üzerine koymak /ı/ to put (something) in writing.
Turkish - English dictionary

kâğıtçı

(Turkish - English dictionary) :
1. manufacturer or seller of paper. 2. stationer.