köfte


Results for "köfte"

Turkish - Kurdish Dictionary

köfte

(Turkish - Kurdish Dictionary) :
lopik, kuftik.
Ottoman - Turkish Dictionary

KÖFTEHOR

(Ottoman - Turkish Dictionary) :
(Bak: Kuftehar)
Recipes Glossary

BALIK KÖFTESİ

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI2 palamut veya 1. Temizlenmiş balık ve bir soğan dörtbir tonik balığı parçaya bölünerek bolca su içerisinde2 baş soğan iyice haşlanır.2 dilim bayat 2.Balık sudan alınarak etleri ayrılır.ekmek içi Buna ıslatılmış, suyu sıkılmış ekmek3 yumurta içi, rendelenmiş bir baş soğan, bir1 küçük demet yumurta, yeterince tuz, karabiber, incemaydanoz kıyılmış maydanoz katılarak iyice2 fincan yoğrulur.zeytinyağı 3. Yoğrulan bu karışımdan cevizden küçükYeterince tuz, parçalar alıp iki el ayasında yuvarlakkarabiber köfteler haline getirilir. Önce una1 çay bardağı un bulanır.4.Kalan iki yumurta bir çatallaçırpılır.5.Una bulanan köfteler, yumurtaya dabulanıp bir tavadaki kızdırılmışzeytinyağında tavanın sapındansallanarak güzelce kızartılır. Sıcakolarak yenir.
Recipes Glossary

ETLİ YEMEKLER-DALYAN KÖFTE

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 kilo kıyma 1- Bir kilo orta yağlı dana2 yumurta kıymasına üç dilim ıslatılıp suyu3 dilim bayat ekmek sıkılmış ekmek içi, iki yumurta,içi 2 baş soğan tuz, biber, kıyılmış maydanoz,1 küçük demet rendelenmiş soğan iyicemaydanoz yeterince karıştırılır, varsa bir defa dahatuz, karabiber. makineden geçirilir, yoğrulur.2- Yoğrulan karışık kıyma iki eşitparçaya bölünür.3- Yağlı kâğıt yağlanır, kıymanınbir parçasına yuvarlak şekilverilir. Yağlı kâğıt kıymaya üç defasarılır. Kâğıtların uçları bükülür.Bir tepsiye kaşık yağ konur. Rulohalinde yağlı kâğıda sarılmışköftenin biri tepsiye yerleştirilir.İkinci parça da aynı işlemletamamlanır, birinci parçanın yanınakonur.4- Orta hararetli bir fırınaverilir, pişirilir.5- Pişen köfteler çıkarılır, birazsoğuduktan sonra dilimler halindekesilir. Yanına arzu edilen garnitürkonur.
Recipes Glossary

ETLİ YEMEKLER-FIRINDA YUMURTALI RULO KÖFTE

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI500 gram ince 1- Kıymanın içerisine bir yumurta,çekilmiş kıyma ıslatılmış ekmek içi, tuz ve5 yumurta karabiber konur. Hepsi güzelceÇeyrek bayat ekmek yoğrulur.içi 2- Dört yumurta katıca pişirilir,1 çay bardağı un kabukları soyulur.3 kaşık yağ 3- Bir numaradaki yoğrulmuş kıyma,Yeterince tuz, iki parça halinde, yağlanmış birkarabiber tepside, düzgün bir şekilde, bir5-10 yaprak marul. santim kalınlığında yayılır. Her birparçaya, haşlanmış ve kabuğusoyulmuş ikişer yumurta uzunlamasınakonur, güzelce sarılır. Un üzerineyuvarlanır.4- Yağda çevirerek kızartılır. Buişlem fırında olursa unlu köftelerhafif yağlanır, yağlı bir tepsidefırına sürülür. Böylece daha güzelolur.5- Pişen ve kızaran rulolar soğumayabırakılır. Ilık iken dilim dilimkesilir, yanlarına marul kıyılır,servis yapılır.