köfte


Results for "köfte"

Recipes Glossary

ETLİ YEMEKLER-IZGARA KÖFTE

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI500 gram kıyma 1- Yarım kilo kıymaya bir soğan3 dilim bayat ekmek rendelenir. Soğuk suda ıslatılmışiçi ekmeğin suyu sıkılır, tuz tekrar2 yumurta ilâve edilir, güzelce yoğrulur.1 baş orta büyüklükte 2- Bu kıyma üzerine iki yumurtasoğan kırılır, tekrar yumurtaları1 çorba kaşığı zeytin yedirinceye kadar yoğrulur.yağı 3- Bu kıymadan ceviz büyüklüğündeYeterince tuz. parçalar alınıp ıslatılmış iki elleyuvarlanır, avuç içerisindebastırılarak yassıtılır.4- Bu basılmış köftelerin her ikitarafına elle zeytin yağı sürülür.5- Kömür veya odun közü olan ateşeızgara konur, telleri yağlanır,ızgara kızınca köftelerin her ikitarafı kızartılır.Şimdi evlerde eskisi gibi kömür veyaodun pek yanmıyor. Izgara köftelerielektrikli ızgaralarda pişirmek demümkündür.NOT:Izgara köfte, sadece kıyma,rendelenmiş soğan ve tuz karıştırıpyoğrulmak suretiyle basit birşekilde de yapılabilir.
Recipes Glossary

ETLİ YEMEKLER-İÇLİ KÖFTE

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI500 gram orta yağlı 1- Yağda ince kıyılmış soğankıyma pempeleştirilir, üzerine yarım kilo2 baş soğan kıyma konur, ocakta hafifçe1 çay bardağı ceviz kavrulur, soğutulur.içi 2- Soğutulan kıyma üzerine bir çay5-10 tel kadar bardağı çekilmiş ceviz, kıyılmışmaydanoz maydanoz , tuz karabiber, kimyon ve2 kaşık yağ kırmızı biber katılır, böylece içi500 gram ince bulgur hazırlanır.250 gram ayrıca 3- Sıcak suda ıslatılmış inceyağsız kıyma bulgurun içerisine 250 gram çiğTuz, karabiber, kıyma, tuz, biber, kimyon, kekikkimyon, kırmızı ilâve edilir, iyice yoğrulur.biber. 4- Bu bulgurlu çiğ kıymadan yumurtabüyüklüğünde parçalar alarakıslatılmış avuçlar içerisindeyumurta şeklinde yuvarlanır. Buarada bir ucundan diğer ucuna kadarişaret parmağı ile burgulamaksuretiyle genişletip, mümkün olduğukadar ince bir hâle getirmeyeçalışılır.5- Dolmalık biber gibi içi boş olanbu köftelere 1 numaradaki içtendoldurulur, ağızları iyicesıkıştırılır.6- Kaynamakta olan bir tenceredekisuya, bu hazırlanan köftelerin hepsikonur. Tencerenin kapağı kapatılıpyirmi dakika kadar haşlanır. Sonrabu haşlanan köftelerin suyusüzülerek çıkarılır.7- Bir kaşık yağ ile haşlanmışköftelerin her tarafı iyicekızartılır. Tabaklara servisyapılırken kenarlarına ince kıyılmışmarul, maydanoz konur.
Recipes Glossary

ETLİ YEMEKLER-KAYSERİ KÖFTESİ

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI500 gram kıyma 1. Bir tencerede kıyma, rendelenmiş1 baş orta irilikte soğan, kıyılmış maydanoz, ıslatılmışsoğan suyu sıkılmış ekmek içi, bir3 kaşık yağ yumurta, tuz, kimyon, karabiber,1 yumurta varsa az yenibahar, bir kahve4 adet iri patates fincanı su ile iyice yoğrulur.2 irice domates 2.Patatesler soyulur, bir santim1 dilim bayat ekmek kalınlığında yuvarlaklar halindeiçi, yeterince tuz, kesilerek tuzlu suya baır, bir kaçmaydanoz, karabiber, dakika suda bekletilir. Tuzlu sudankimyon, yenibahar. alınır, yıkanır, suyu süzülür vetemiz bir bezle kurulanır.3.Bir tavaya yağ konur, patatesleryağda birkaç dakika karıştırılarakhafifçe ateşte tutulur.
Recipes Glossary

ETLİ YEMEKLER-PİRİNÇLİ KÖFTE

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞIYarım kg. ince 1. Pirinç, pilav yumuşaklığında sudaçekilmiş yağsız dana pişirilir.veya koyun kıyması 2.Yarım kaşık yağla rendelenmiş1 çay bardağı pirinç soğan hafifçe sarartılır, bunların1 soğan, 2 fincan un üzerine kıymanın yarısı konur, yine4 yumurta, yeterince hafife kavrulur. Kıyılmış maydonozlatuz, karabiber karıştırılır.1 demet maydanoz 3.Yarısı kalan çiğ kıyma, pişenKızartmak için: 2 çay pilav, hafifçe kavrulan soğanlıbardağı ayçiçek yağı kıyma, bir yumurta, yeterince tuz vekarabiber hep birlikte iyiceyoğrulur.4. Bu karışımdan yumurtadan birazküçük parçalar alınarak uzunca yassıköfteler yapılır.5. Bu köfteler evvela una bulanır.6. Kalan üç yumurta bir kabakırılır, içerisine bir tatlı kaşığıun katılır, çatalla çırpılır.7. Una bulanmış köfteler, tavadakiiki çay bardağı kızdırılmış yağa,yumurtaya bulayarak atılır, köfteninher iki tarafı güzelce kızartılır.Sıcak olarak yenir.NOT:Şayet akşamdan kalmış veya aynıgünde pilav pişirilmiş ise ayrıcapirinç pilavı yumuşaklığında pilavpişirmeyip iki çay bardağı hazırpilavdan karıştırmakla da olur.
Recipes Glossary

ETLİ YEMEKLER-SALÇALI KÖFTE

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI500 gram az yağlı 1. Kıyma, rendelenmiş soğan,dana kıyması ıslatılmış suyu sıkılmış yarım bayat1 orta boy soğan ekmek içi, bir yumurta, tuz,1 yumurta karabiber ve ince kıyılmış maydanoz1çorba kaşığı yağ iyice karıştırılıp yoğrulur.Yarım bayat ekmek 2. Eller ıslanarak uzun ve yassıiçi, yarım çorba köfteler yapılır.kaşığı salça 3. Bu köfteler yağda renkleriTuz, karabiber, dönecek kadar çok hafif kızartılır.maydonoz Bir tarafa alınır.2 bardak su. 4. Ayrı bir kapta bir kaşık yağlayarım kaşık salça ateşte öldürülür.Üzerine iki bardak su, az kızarmışköfteler katılır. Bir kaç dakikakaynatılır.NOT:Arzu edilirse bu salçalı köftelerbir tepsiye konur, içerisinehaşlanmış bezelye , haşlanmış küçükparçalar halinde havuç ve küçükparçalara doğranmış yeşil biberserpiştirilir.