köy


Results for "köy"

Dream Dictionary of Phrase

KOYUN ve KEÇİ PİSLİĞİ

(Dream Dictionary of Phrase) :
Gübre olarak kullanıldığı için malla tabir edilir.
Dream Dictionary of Phrase

KÖY

(Dream Dictionary of Phrase) :
Tanınan ve bilinen köy, o köyün kendisine, orada oturanlar, köye nisbet edilen şeylere, Tanınmayan köy karınca yuvasına, karanlık odaya, bozgunculuğa ve toplundan ayrılmaya, zulüm ve cehaletle gelen sapıklığa, Mamur köye girdiğini görmek biriyle kavga ettmeye, Şehirden köye geçmek iyi olanı bırakıp kötü olanı tercih etmeye, iyi olduğunu sanarak kötü bir şey yahut şer olduğunu sanarak iyi bir şey yapmaya, Köye girmek güzel amel işlemeye, köyden çıkmak zorluk ve sıkıntılardan kurtulmaya, Bir köyün harap olduğunu görmek, o köyün maruz kalacağı bela ve musibetlere delalet eder.
Dream Dictionary of Phrase

KÖYLÜ

(Dream Dictionary of Phrase) :
Garip kimseye yahut yadırganacak haberlere delalet eder.
Tourism Glossary

Tatil Köyü

(Tourism Glossary) :
şehir ve kasabalardan uzak kara, deniz ve hava yollarıyla ilişkili doğal güzellikler ve arkeolojik kalıntılarında bulunduğu yerlerde kurulan tesisler.Tatil köylerinin şu imkanları sağlaması gerekir.* Rahat bir konaklama. * Yemek ve dinlenme. * Eğlence * Çeşitli sporlar. * Çeşitli tiyatro ve seyirlik oyunları sağlamak. Tatil köylerinden yörenin özelliklerini öre sadece turizm sezonlarında yararlanılacağı gibi, bütün bir yıl boyunca da yararlanılabilir.Tatil köyleri uygun bir arazi parçasında villalardan yada bungalov tipi evlerden kurulu bir kamptır. Yönetime elverişli bir yerde idare binası, kantin, lokanta, hatıra eşyası, vb. satış reyonları bulunur. Evler tek katlı, basit döşemeli, iki ila üç odalı, elektrik, su, gaz, ve WC bulunan binalardır.
Turkish - English dictionary

alıkoymak

(Turkish - English dictionary) :
1. /ı, a/ to hold (someone) in (a place) for a while. 2. /ı, dan/ to keep, detain, prevent (someone) from (doing something). 3. /ı/ to set aside, reserve. 4. /ı/ to arrest.