kırağı


Results for "kırağı"

Ottoman - Turkish Dictionary

KIRAĞI

(Ottoman - Turkish Dictionary) :
(Bak: Şebnem)
Meteorological Glossary

KIRAĞI

(Meteorological Glossary) :
(RIME) [i]Aşırı derecede soğumuş su damlacıklarının sıcaklığı 0 °C'den daha düşük katı bir çisime dokunması durumunda, çisim üzerinde oluşan beyaz ve kaba buz kristalleri birikintisine verilen isim. Kırağı daha çok cismin rüzgara bakan taraflarında meydana gelir. Kırağı yüksek yerlerde sık sık görülen bir meteorolojik olaydır.
Meteorological Glossary

KIRAĞI DONU

(Meteorological Glossary) :
(HOARFROST) [i]Hava sıcaklığı ve işba noktasının donma sıcaklığı altında olması durumunda, radyasyon nedeniyle soğumuş yüzeyler üzerinde oluşan pul, tüy veya yelpaze şeklindeki ince buz kristalleri. Kırağı, yerde oluşan çiğ tanelerinin sonradan donmasıyla olabileceği gibi, doğrudan 0 °C'nin altındaki bir sıcaklıkta su buharının cisimler üzerinde donmasıyla da olabilir. Sis ve bulut yerin radyasyonel olarak soğumasını engellediğinden sisli ve bulutlu havalarda kırağı görmek mümkün olmaz.
Dream Dictionary of Phrase

KIRAĞI

(Dream Dictionary of Phrase) :
Mevsiminde kırağı görmek haset eden ve düşmanlık yapan kimseye galip gelmeye, üzüntü ve kederden kurtulmaya, Mevsimsiz yağan kırağı işlerin durgunlaşmasına, üzüntü ve kedere delalet eder.
Turkish - English dictionary

kırağı

(Turkish - English dictionary) :
frost, hoarfrost. çalmak /ı/ for frost to damage (a plant). düşmek/yağmak for it to frost.